Top menu

Kate Moss ‘woont’ jurk uit van Ronald vd Kemp

Een maand geleden presenteerde Ronald van der Kemp in Parijs zijn geraffineerde demi couturelijn RVDK.

Enkele stukken werden meteen uitgeleend aan onder andere de Franse Vogue. Toen ik onlangs in Amsterdam de collectie mocht bewonderen, poseerde op dat moment aan de andere kant van de oceaan Kate Moss voor W in enkele RVDK’s. Deze week is de collectie terug in Parijs, aangevuld met nieuwe, bewerkelijke designs, allemaal unieke stukken.

Je werkte lang voor andere merken. Waaronder eind jaren negentig voor Guy Laroche, waar je ene Alber Elbaz opvolgde. Waarom nu een eigen label RVDK?
“Ik wilde leuke dingen doen, maar zonder dat ik mee hoef te doen aan de modewereld. Ik bedoel hiermee dat ik seizoensloze, duurzame kleding maak. En ik houd het persoonlijk. Belangrijk is contact met de klant, voor wie ik speciaal iets maak. Maar koopt iemand het, zeg maar uit het rek, dan moet degene ook het idee hebben van: “Ja dit is echt voor mij.”

Je ontwerpen zijn stuk voor stuk uniek met bijzondere borduursels, en gemaakt van prachtige stoffen. Wat opvalt, is de perfectie uitvoering.
“Dat is heel belangrijk voor mij, alles is high quality, de snit, de afwerking. Dat is een vereiste vind ik.
“Dingen die aanvankelijk misgaan leiden trouwens vaak tot perfectie. Dit handgeweven jasje (Van der Kemp pakt een kort kleurig jasje van grof geweven stof) kwam terug uit het atelier en was te lang, ook vond ik het weefsel te perfect. Ik heb een stuk van het jasje afgeknipt en de restjes er op laten borduren. Nu is het een topstuk!”

Komen ontwerpen vaker zo tot stand?
“Ik zal je een anekdote vertellen. Kijk, deze blouse (Van der Kemp pakt een oogverblindend zwart bloesje met kopmouwtjes en witte borduursels rond de kraag en twee verticale roze ‘strepen’). De blouse was af, het model paste, en toen bleek het te krap rond de schouders, ik heb het ontwerp doorgeknipt en er roze linten tussen gezet.”

En wat heeft Kate Moss nu gedragen?
“Er waren zes stukken aan W uitgeleend, waaronder een nude jurkje van kant. Ik denk dat ze dat heeft gedragen, want het zag er bij terugkomst erg uitgewoond uit. In mei komt W uit, dan weet ik het zeker.”

Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.