Top menu

De modekerstboom ziet er zo uit

Staat ie al? Ook modeontwerpers vieren Kerst. Op Instagram zien we hier en daar al modieuze ontwerperbomen.

Van Viktor & Rolf weet ik dat ze Kerst-gek zijn, en hun ballen al scoren sinds juni. Die ballen zijn blijkbaar niet voor instagrampottenkijkers. De geposte boom is van de zaak, en hangt vol met de collectie die ze voor Kerst 2009 exclusief ontwierpen voor de Bijenkorf. Ik heb ze ook, ze blijven leuk, vooral de prinses in een rok vermomd als bel.

Dolce & Gabbana brengen ons in de stemming met hun kerstboom voor het Britse Claridge’s Hotel in Londen. Hun voorgangers waren Lanvin’s Alber Elbaz en John Galliano.

Dolce & Gabbana kozen als kerstboom-thema het ‘magisch bos’.  Het resultaat is traditioneel, met allemaal gezellige pluche dieren zoals konijntjes, eekhoorntjes en herten die rond de stam van kerstboom staan. Ook hangen er in de boom ontelbare glazen ballen, die verwijzen naar  verschillende steden en landen.

Favoriet kerstthema is steevast de nostalgische kinderjaren. Zo kon je hier lezen hoe Prada vorig jaar daarmee uitpakte in opdracht van het Parijse warenhuis Printemps.

Een kerstboom zoals die van Dolce & Gabbana is natuurlijk moeilijk te overtreffen, maar wellicht kun je de boom wel gebruiken als inspiratie voor het versieren van je eigen kerstboom.

Wat kerstboomdecoraties betreft, scoort traditie bij mij altijd goed. Vast versiersels is wit, fijn engelenhaar, al kon ik het schaarse kriebelspul dit jaar helemaal nergens meer vinden.

Eindeloos surfen leverde niks op, wel bleef ik hangen op mona-mode, een mode-, cadeausite waar een rendierenfamilie gekleed in foute kersttruien naar me lachte. Alles behalve traditioneel, maar reuze lollig, en dan gaat het net als met schoenen: je dozen en kasten zitten vol, maar je moet ze hebben. Veel versierplezier!

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.