Top menu

In de koffer met Louis Vuitton

Toegeven: de nieuwe samenwerking van Louis Vuitton klinkt wat grootsprakig: The Icon and the Iconoclasts: A Celebration of Monogram. Maar het resultaat met radicaal vormgegeven tassen mag er zijn.

Uitgangspunt voor de samenwerking is het bekende LV-Monogram met gestileerde bloemen en LV-initialen uit 1896, ontworpen door George Vuitton, als hommage aan zijn papa Louis die zijn bedrijf in 1854 oprichtte.

160-jaar later is het Monogram een icoon, en laat Louis Vuitton het strooimotief door zes ‘Iconoclasts’ onder handen nemen. De zes creatieven behoren tot de top van hun vakgebied: vormgever Marc Newson, fotograaf/kunstenaar Cindy Sherman, schoenengod Christian Louboutin, modeontwerpers Karl Lagerfeld en Rei Kawakubo en Frank Gehry, de architect van het onlangs in Parijs geopende kunstmuseum Fondation Louis Vuitton.

Cindy Sherman bleef dicht bij LV’s erfgoed: maatkoffers. De Amerikaanse ontwierp een unieke mini reisfotostudio uitgevoerd in de zelfde felle kleuren als haar favoriete papagaai. Beoogd klant volgens Sherman is een Arabische prinses, maar Madonna of Lady Gaga ziet ze de fotostudio ook wel meenemen op vakantie.

Louboutin ziet het democratischer met een hippe boodschappentrolley, bezaaid met studs. Het karretje is volgens hem ideaal om op zaterdag boodschappen te doen op de biologische markt.

Origineel zijn de enorme boksbal en bokshandschoenen van Karl Lagerfeld, door hem omschreven als “speelgoed voor verwende volwassenen”. Waarom boksen? Iedereen doet dat, volgens de trendsettende Duitser. Bijgeleverd wordt een enorme koffer die ook handig van pas kan komen als extra kledingkast.

Klinkt het allemaal wat heftig en conceptueel? Van alle ontwerpen zijn ook aantrekkelijke praktische versies gemaakt.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.