Top menu

Open: de GeitenWollenWinkel

Op 1 december opende in de Utrechtsestraat in Amsterdam de GeitenWollenWinkel, waar duurzame mode wordt verkocht.

De concept store wil korte metten maken met het geitenwollensokken-imago van duurzame mode. IFD correspondent Eva Bajema sprak met één van de oprichters, Lavinia Bakker.

Waarom vind je dat het imago van duurzame mode moet veranderen?

“Er worden ieder jaar 100 miljoen dieren geslacht voor de mode, en dat is helemaal niet nodig. Wij willen een zo goed mogelijk alternatief bieden. Iedereen wil tegenwoordig in een Alexander Wang lopen, dus moet je wel met iets komen dat net zo goed is.”

Zijn er aanwijzingen dat mensen vaker duurzame kleding gaan dragen?

“Ja zeker! Grote modehuizen als Stella McCartney zijn al succesvol. Een tijdje geleden organiseerde Livia Firth, de vrouw van acteur Colin Firth, bij de Oscars de Greencarpet Challenge. Meryl Streep droeg toen een volledig gerecyclede jurk van Lanvin. Ook zijn er steeds meer winkels die nee zeggen tegen bont, leer en lage arbeidskosten. In de foodbusiness zijn winkels al veel verder dan in de mode.”

Welke merken verkoop je in de winkel? Ook Nederlandse?

Ja! GeitenWollen Shirts is ons eigen merk. Verder wordt er onder andere het Nederlandse merk Dutch Basics verkocht. De grootste merken in de winkel zijn het gave KowTow uit Nieuw Zeeland waar wij het eerste verkooppunt van zijn in Nederland. Daar zijn we erg trots op! Groceries Apparel is ook een merk dat wij hier als eerste verkopen. Zij hebben hun eigen fabrieken in LA waar alles eerlijk wordt gemaakt, ze gebruiken bijvoorbeeld ook geen overbodige verpakkingen. Ook een heel leuk merk is Mad Rabbit Kicking Tiger. Zij maken tassen van vilt, canvas en nepleer. Die materialen worden door een Duitse fabrikant gemaakt en zijn biologisch afbreekbaar.”

De GeitenWollenWinkel is iedere dag open.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.