Top menu

Bling bling bling: de week is begonnen

Zoals wel meer modeontwerpers wil Christian Dior eigenlijk architect worden. Uiteindelijk gaat hij geen huizen maar jurken vormgeven. Met de unieke belijning van zijn haute couture verandert hij in de jaren vijftig de vrouwenmode compleet: wat stijf zakelijk was, wordt dankzij Dior wervelend en romantisch.

Victoire de Castellane, verantwoordelijk voor Dior juwelen, bestudeerde ruim twintig bekende Dior-looks, en vertaalde sierlijke belijningen en golvende rokzomen in de gedetailleerde Archi Dior juwelencollectie.

Eén van de topstukken is geïnspireerd op het Bar-ensemble, oftewel de New Look, een wijd geplisseerde rok met een getailleerd jasje, waarmee Christian Dior in 1947 doorbreekt.

De Castellane laat de smalle taille terugkomen in deze extravagante Bar-armband van witgoud bezet met ruim vijfenveertighonderd stenen, waaronder ruim veertienhonderd diamanten. Opvallend is de explosie van tweehonderd groene smaragden, met als eyecatcher een royaal exemplaar, geflankeerd door roze spinelstenen.

Na 67 jaar op de catwalk, nu om de pols. Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.