Top menu

Wie wint donderdag de WIJ200 Fashion Award?

Donderdag 20 november presenteren elf modeontwerpers op onconventionele wijze hun collectie waarin ze het thema ‘200 jaar Koninkrijk’ hebben vertaald naar eigentijdse, verrassende outfits. Een koninkrijk van polders en palmbomen. Jolanda Branderhorst van Stichting Intermezzo vertelt.

 Alweer een modeprijs?
“Ja, en dit keer in Dordrecht, niet in Amsterdam of Den Haag, bestaat de Dutch Fashion Awards eigenlijk nog?

Goeie vraag. Wat is de insteek van deze vorstelijke show?
Tijdens het Calvijnjaar hebben we een modeshow georganiseerd die zo goed werd ontvangen dat we nu, 6 jaar later bij de viering van 200 jaar Koninkrijk, door de organisatie van Dordrecht viert benaderd werden met de dringende vraag om dit opnieuw te doen. In herhaling vallen willen we niet, maar nee staat niet bovenaan in mijn woordenboek.”

Ik zie je altijd bij alle afstudeershows, dus ik neem aan dat er deelnemers bij zitten die je daar hebt ontdekt.
Klopt. We houden onszelf op die manier op de hoogte voor onze projecten, waarbij we een database met foto’s aanleggen van afstudeerders, sinds ongeveer 1990.”

Over welke kwaliteiten moest een deelnemer beschikken.
Professioneel geschoold, conceptueel denkend en kunnen werken naar onze opdracht; verdiep je in 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden en vertaal dit naar een eigentijdse modecollectie. Het is heel makkelijk om in clichés te denken als het gaat om het Koninkrijk, maar wij zijn juist op zoek naar persoonlijke en verrassende visies.

De 11 deelnemers komen van verschillende academies en  zijn Sarena Huizinga, Elske Weel, Zohra Murad, Lotte van Dijk & Anna Kunst, Eva Pool & Dorien Bolhuis, Eveline Nederveen, Emy Brobbel, Stefanie Klompenhouwer, Janneke Lemmers, Sara Eijkelboom en Dieke Klijn. De ontwerper die het thema op de meest overtuigende en oorspronkelijke wijze heeft weten te integreren in een collectie, wordt winnaar van de WIJ200-FashionAward en wint een geldbedrag van €5000.”

Zijn er nog kaarten te koop?
“Ik denk het wel. De kaartverkoop verloop via Schouwburg Kunstmin.
http://www.kunstmin.nl/programma/497/WIJ200-Fashionaward

20 november, modeshow WIJ Koninkrijk der Nederlanden. Aanvang: 19.00 uur in Machine 3, Energiehuis Dordrecht, Noordendijk 148. Toegang: € 15.

WIJ Koninkrijk der Nederlanden is een project van Stichting Intermezzo, ruimte voor vormgeving in Dordrecht, ter gelegenheid van de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.