Top menu

MOAM maakt hippe modecollectie voor HEMA

De HEMA (Hollandse Eenheidsprijzen Markt) komt met verrassend nieuws: MOAM voor HEMA. Het warenhuis lanceert een hippe 20-delige modecollectie bedacht door vier jonge modeontwerpers: Tess van Zalinge, Julie de Ruijter, Dewi Bekker en Sanne Faber.

MOAM voor HEMA is het eerste commerciële project van MOAM. Vorig jaar presenteerde MOAM samen met een wisselende groep pas afgestudeerde modeontwerpers een eigenzinnige collectie onder de naam MOAM Collective.

Doel van MOAM (Mode Amsterdam) is volgens oprichter Martijn Nekoui (foto) een kruisbestuiving van hedendaags modetalent en mensen/bedrijven die hun sporen al hebben verdiend in de mode-industrie.

MOAM voor HEMA bevat naast mode-items voor vrouwen en mannen, ook een hilarisch uniseks worst-T-shirt, accessoires en zelfs theedoeken. Op het Moam-kantoor viel mijn oog op een zwart, stylish MOAM voor HEMA opschrijfboekje (€ 2,95). De ene helft van de pagina’s is blanco de andere helft heeft lijntjes. Handig! “We, de ontwerpers en ik, misten een boekje waarin je zowel kan schrijven als schetsen, vandaar. Volgens mij bestaat het nog niet, en het kost maar rond de drie euro!,”zegt Martijn Nekoui, oprichter van Moam.

Lust je rookworst?

Ik moet bekennen dat ik ze jaren niet had gegeten, maar nu ik wel erg vaak in de Hema kom, en telkens wordt bedwelmd door die worstengeur, zit er voor ik het weet een worst in mijn mond. Heerlijk! Zeg, gaat het interview ook nog over de collectie?

Nu! Noem eens wat favoriete stukken uit de collectie?

Mijn persoonlijke favoriet is het bomberjack met een subtiele print, ik draag ‘em al weken. Het meest trots ben ik op het colbert voor vrouwen, dat is echt een pronkstuk, met breed pasbereik en perfect gesneden. Het kost maar een paar tientjes! Alle stukken zijn onderling op talloze – volgens mij meer dan honderd  – manieren te combineren.

Is MOAM voor HEMA wat jou betreft voor herhaling vatbaar?

Jazeker, er zijn al gesprekken over een vervolg.

De vier ontwerpers hebben hun Hema-werk gedaan, wat doen ze nu?

Na de presentatie van de collectie op 29 september in de Hema op de Nieuwendijk ga ik ze met HTNK pushen om een leuke baan te vinden. Dat gaat lukken: van de acht ontwerpers van MOAM Collective vonden er al vier een baan.

MOAM voor HEMA ligt vanaf 29 september in de winkel. Prijzen vanaf € 2,95 tot 39,95). De oplage is gelimiteerd.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.