Top menu

Family values: Lanvin maakt beste advertentie

Ik bekeek ruim honderd advertenties, zag  knappe en mooie fotografie, maar de zielloosheid droop er van af. Slechts één adverteerder maakte iets los.

Model Edie Campbell zit dit najaar in flink wat campagnes. Voor een high profile campagne van Lanvin – een serie – is ze vereeuwigd met haar familie.

Wat zijn ze leuk, die Campbelletjes. We zien Edie’s vader en broer, zus Olympia, ook model en actrice, en Campbells moeder, dat is Sophie Hicks, voormalig fashion editor van de Britse Vogue en Tatler nu architect/stylist. Opa Roddy en oma Joan zijn ook present, zij werkte in de fifties als couturemodel. Afzonderlijk, in de mannenmodecampagne, poseren Edie’s lover Otis Ferry, zoon van Brian, samen met alle mannelijke Campbells en Dolly… Edie’s paard.

Tamelijk ongewoon, om zo’n grote familie met aanhang te laten poseren, maar het reclame-ei van Columbus. Want wie bekend is met het Lanvin logo – en tuurlijk zijn mijn lezers dat – ziet een gestileerde afbeelding (van Paul Iribe, check die man) van moeder (Jeanne Lanvin) en kind (dochter Marie-Blanche). Deze Lanvin campagne refereert aan familiebanden, anno 2014 opgeklopt met een flinke dosis energie.

Campagnefotograaf Tim Walker, vooral bekend om verhalende foto’s met absurdistische decors, ‘smeerde’ dit keer gelukkig niet het beeld vol met een props – op paard Dolly na. Verder hield Walker het realistisch, de familie poseert relaxt.

De uitstraling van de campagne is luchtig en grappig. Denk aan volwassenen die helemaal op gaan in vrolijk verkleedpartijtje.

De frisse fotografie, gekoppeld aan de merkhistorie maakt de Lanvin campagne tot het hoogtepunt tussen een dodelijk saaie Céline campagne, Kate Moss die de lelijkste tas aller tijden omarmt voor Stella McCartney, en gevangen is in een levensgrote rits (ja echt), enzovoort.

Oja en de Lanvin mode, die kwam volgens mij echt uit de verkleedkist. Niks nieuws dus.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.