Top menu

Van wie is beste campagne?

Met een advertentie laten modemerken zien waar ze voor staan. Tenminste, dat is de bedoeling. Voor een modemerk hangt veel af van deze vorm van modecommunicatie.

Samen met de collectie, is de advertentie het grootste risico dat een ontwerper twee keer per jaar moet nemen.

Advertenties zijn een scherpe sociaal-economische barometer. Ook daarom vind ik ze interessant. Aan advertenties valt van alles af te lezen. Verkoopt sex nog?

Sinds de tas als melkkoe haar intrede in de mode heeft gedaan, gaat de afgelopen jaren de creativiteit in advertenties zelden verder dan een tas met (top)model – Cara Delevigne, Cara Delevigne en Cara Delevigne.

De laatste tijd krijgt de tas steeds vaker concurrentie van een dier. In de wintercampagnes van Lanvin, Alexander McQueen en Hermès stelen paarden de show. Er zijn meer campagnes met beestenspul. Voegt zo’n dier dan iets toe? Integendeel,  verwacht geen oprechte dierenliefde van de adverterende merken die tegelijkertijd grossieren in accessoires van kortharig ponyleer of het nu zo geliefde reptielenleer. Zééér lucratieve handel, foei!

Goed. De bedoeling is een top 5 van de beste campagnes. Ik bekeek ruim honderd advertenties, zag best knappe en mooie fotografie, maar de zielloosheid droop er van af. Slechts één adverteerder kon me bekoren (met een serie). Daarover morgen meer.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.