Top menu

H&M onthult nieuwe designersamenwerking

H&M gaat designersamenwerking aan met Alexander Wang.

Alexander Wang heeft een modelabel onder eigen naam, met sublijnen. Hij is de eerste ontwerper van Aziatisch komaf die het voor het zeggen heeft bij een beroemd Frans luxehuis: het legendarische Balenciaga. Wang wordt in 2012 voor de functie van artistiek directeur benaderd door François Henri Pinault, chief executive van Kering. Pinaults opdracht aan Wang is om Balenciaga toegankelijk te maken en aantrekkelijk voor de Aziatische markt. Zijn shows voor Balenciaga worden trouwens matig ontvangen.

Wang maakte zijn studie aan de Parsons The New School for Design in New York niet af, hij start in 2007 zijn label. Twee jaar geleden opende hij een vlaggenschipwinkel in Beijing, er volgen nog vijftien, hoofdzakelijk in Azië. Alexander Wang is ijzersterk in accessoires, zijn melkkoe is de it-bag Rocco van € 925 met studs op de bodem.

Met de keus voor Alexander Wang zal H&M zeker de Aziatische markt plezieren. Of Wang het succes van zijn voorganger Isabel Marant gaat overtreffen? It ain’t Saint Laurent zullen we maar zeggen. Op 6 november weten we meer, dan hangt de collectie bij H&M.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.