Top menu

Winde Rienstra exposeert in New York

Winde Rienstra presenteerde inmiddels zes collecties, handwerk en ambacht staan altijd centraal bij haar.

De bijbehorende torenhoge schoenen van bijzondere materialen zijn stuk voor stuk eyecatchers. Logisch dat het Brooklyn Museum in New York ze wil exposeren.  

Winde is de laatste tijd druk met exposities, vertelde ze me onlangs in Apeldoorn, tijdens de opening van Royal Showpieces in paleis Het Loo. Van Winde is daar een tas te zien.

Natuurlijk vroeg ik of ze erg geschrokken was van mijn recensie over haar laatste show in januari. Van het begin van het artikel inderdaad, zie ze, maar nadat ze de laatste zinnen had gelezen snapte ze dat het zo kwaad niet was bedoeld.

Een excuus had ze ook, ze was in de tijd zo druk geweest, en alles ging zo snel, dat ze eigenlijk nog niet helemaal klaar was voor alweer een show. De komende periode gaat ze dan ook even alles op een rijtje zetten, uitzoeken wat belangrijk is, en hoe ze verder wil.

Wat de schoenen expositie Killer Heels: The Art of the High-Heeled Shoe, betreft, nog even geduld. Deze opent pas op 10 september. Ben je in de buurt, zeker gaan kijken. Het belooft spectaculair te worden met schoenen van onder andere Manolo Blahnik, Chanel, Tom Ford, Zaha Hadid, Pierre Hardy, Iris van Herpen, Nicholas Kirkwood, Christian Louboutin, Alexander McQueen en Prada. Van Winde staan daar toch mooi twee paar tussen, de de “Bamboo Heels” en “Shutter Heels (foto: David de Jong).

Killer Heels. Tot 15 februari 2015. The Brooklyn Museum. New York.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.