Top menu

Jo Malone’s grensverleggende geuren

Jo Malone is een luxury lifestyle brand bekend om het mixen van onverwachte combinaties of ingrediënten. “We hebben de wetten van de parfumwereld op z’n kop gezet.”

Lime, Basil & Mandarin en recent met Peony & Blush Suede, de onverwachte geurcomposities in combinatie met een luxe cadeauverpakking, maken Jo Malone tot een uniek en grensverleggend merk. “We hebben de wetten van parfumwereld op z’n kop gezet”, zegt Debbie Wild, director Fragrance & Lifestyle. Ze verklaart het succes van wereldwijde bestseller Lime, Basil & Mandarin als volgt: “De geur is innovatief en uniek. Het gebruikte een ingrediënt uit de keuken, basilicum, en voegde dat toe aan meer traditionele parfumstoffen. Het is zo populair omdat het je neus wakker schudt; de knisperige en pittige citroen geeft meteen energie.”

Voor wie zoekt naar een nieuwe zomergeur is de gloednieuwe collectie Jo Malone London Rain een optie. White Jasmine & Mint doet denken aan de frisheid van een park na een flinke zomerse regenbui. “Je voelt hoe een lichte voorjaarsgeur opstijgt uit de net geplante bloembedden”, zegt Debbie Wild.

Op geurentrendgebied tipt de Britse onder andere geuren die kracht geven.Het levendige karakter van Grapefruit werkt altijd goed. Delicaat zijn lichte bloemengeuren als French Lime Blossom en Amber & Lavender die zorgen voor een weldadig, ontspannend gevoel.”

Welke geur Debbie Wild zelf graag draagt, hangt af van de gelegenheid, haar stemming en zelfs van het land waar ze is. “In Europa draag ik warme kruidige geuren met een vleugje citrus. Nutmeg & Ginger gecombineerd met Grapefruit is erg elegant.”

Nu staat Jo Malone al jaren voor meer dan parfums. Eveneens bekend zijn de geurkaarsen, waaronder de nieuwe serie Just Like Sunday  met Sweet Almond & Macaroon, een zoete kaars met noten van amandel, kersen en vanille. Jo Malone is ook al jaren sterk in bad- en huidverzorging. Zo herontdekte Debbie Wild onlangs de Vitamin E Body Balm, een voedende balsem met kokospalmolie.

De parfums van Jo Malone parfums worden sinds een jaar exclusief in de Bijenkorf in Den Haag verkocht. Het Jo Malone geurpalet is er erg divers. Dat is natuurlijk geweldig, maar maakt het kiezen er niet gemakkelijk op. “Bij het zoeken naar een nieuwe geur is het inspirerend om te denken aan een fijne herinnering of aan de indruk die je wilt maken”, legt Wild uit. Heb je zin in iets verfrissends en opwekkends, dan adviseert ze citrusgeuren. Warm, gepassioneerd en intens zijn parfums uit de houtfamilie. Bij twijfel, doe dan als Wild. “Ik houd van het bezoeken van onze boutiques, erover praten, nieuwe combinaties uitproberen en terugdenken aan favorieten van vroeger.”

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.