Top menu

Onrustige Kenzo en saaie Chloé

Stuurde Kenzo een half jaar geleden het journaille naar een uithoek van Parijs, dit keer lag de showlocatie iets centraler en was het Les Docks, een futuristisch gebouw en sinds een paar jaar een mode-hotspot waar ook een mode-academie is gevestigd. Dinsdagmiddag showt Iris van Herpen daar.

Kenzo koos voor kleur, vooral kanariegeel, wat oranje en de combi rood/goud (Aziatische invloed). Tops waren bezet met vervaarlijke spikes, volumineuze cirkelrokken werden gedragen over broeken en er was een werkelijk duizelingwekkend aantal kriebeldessins.

Het vervreemdende effect dat de collectie onmiskenbaar had, zou de invloed kunnen zijn van de inspirator van de collectie regisseur/fotograaf/kunstenaar David Lynch. Hoewel een onrustige collectie, waren er ook basic (pak) vormen en kwamen veel korte vliegeniersjacks met grote borstzakken voorbij. Voor de Kenzo-fans: een nieuwe eye- of tigerhit zat er helaas niet tussen.

Bij Chloé gonsde het door de zaal; Sasha Pivovarova! De katachtige blondine met haar monkelmondje opende de show in een nogal flodderige outfit: een gedrapeerde jurk met daaroverheen een openvallende dekenjas in neutrals.

Ik zag rokjes en jurkjes met doodordinaire panterprints, lieve jurkjes met ingezette reepjes richelieu-kant, maar ook lelijke bruine bontjassen met rode (bloed)vlekken. Wel aardig was het strooiprintje dat verwees naar de Memphis-kunststroming (jaren 80!) op transparante tops en jurkjes.

Het geheel maakte weinig indruk, ondanks Sasha die de show ook mocht afsluiten.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.