Top menu

Viktor & Rolf in de ban van grijs

Grijs is het interieur van Viktor & Rolfs nieuwe Parijse boutique.

Inclusief een megagroot boeket van grijs vilt. Het muisgrijs van de uitnodiging voor Fall/Winter 2014/2015 refereerde aan de Viktor & Rolf Atelier Swarovski-collectie met armbanden en oorbellen met strass dat soms blinkt, maar soms bedekt is met een fluweelzacht geflockt laagje. Met Swarovski als opdrachtgever was het zeker dat er tijdens de show kristal zou flonkeren. Dat gebeurde, gelukkig met mate.

Het decor met tegen de achterwand een vlechtwerk van snelwegen werd stemmig verlicht door lantaarnpalen. Joan as Policeman vertolkte live op de catwalk een rauwe slow-versie van ACDC’s Highway to hell.

Die ‘hel’ sloeg beslist niet op de collectie. Integendeel. De show opende juist sereen, met vloeiend vallende gebreide jurken geïnspireerd op de klassieke grijze v-hals sweater. De sweater werd al snel versierd met een keur aan kabelfantasieën: gevlochten kabels, kabels op zwart lak, kabels op sportief gaas en plat trompe l’oeil kabelwerk.

Grappig waren trompe l’oeil bustiertjes die als Micky Mouse-oren onder een overgooier of diepe V-halzen uitpiepten.

Met strass had het duo zich behoorlijk ingehouden, hier en daar schitterde een verticale baan op een top of jurk. Volumineuze jassen van een lussenvacht van wol, waren de nieuwe bontjassen. Wat kleur betreft moeten we op wat koraal en blauw na toch vooral denken richting fifty shades of grey.

De show besloot even ingetogen als ze begon met onder andere een getailleerd smokingjasje en een rechtvallend tuniekjurkje, beide in fluweel, met matching geflockte ‘fluwelen’ Swarovski armband.

Het meest kleurrijkst waren de ontwerpers zelf die aan het eind van de show hun applaus in ontvangst namen: Rolf met knalfluo-gele sneakers en Viktor met een oranje beanie op zijn hoofd.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.