Top menu

(24 X ArtEZ) 6. Chiara Siahaan

24 ArtEZ-studenten. Elke dag toont een student zijn of haar Toile-de-Luxe*

 “Ik ben erg geschrokken van het heersende vrouwbeeld. Dat is naar mijn mening vaak respectloos en gericht op sexualiteit. Ik ben gaan zoeken naar vrouwelijke kracht, een mythisch beeld van een vrouw, een bepaalde intimidatie. Een vrouw waar je liever een stapje voor achteruit doet. Om die afstand te versterken, laat ik door middel van mijn foto de kijker in een andere wereld stappen. Na mijn stage bij Alexander McQueen ben ik overtuigd, dat mijn kracht ligt bij een label waar oneindig veel mogelijkheden zijn, waar door elke show een andere wereld ontstaat. Na school is het de bedoeling om weer terug te gaan, en hopelijk over 3 jaar een mooie baan te hebben als junior of senior designer bij een label zoals McQueen”

Chiara Siahaan, 25 jaar. Lievelingskleur smaragd groen. Favoriete stof proefkatoen. Favoriete kledingstuk zwarte leren Alexander McQueenjas.

*Toile-de-luxe: een aanloop naar het eindexamen is de opdracht Toile-de-Luxe. Doel is het ontwikkelen van een signatuur. Ontwerptekeningen met ideeën, sferen en looks worden uitgewerkt en leiden tot inspirerende silhouetten die als blauwdruk staan voor de collectie. Elk ontwerp wordt uitgevoerd in een proefmodel – toile-de-luxe – dat de werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk benadert. Het resultaat wordt gestyled en vastgelegd in actuele modefoto’s.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.