Top menu

(24 X ArtEZ) 5. Charlotte Henskens

24 ArtEZ-studenten. Elke dag toont een student zijn of haar Toile-de-Luxe*

“Ik wil met deze collectie de geforceerde houding uit de jaren ”50 (Dior) op een platte en abstracte manier verwerken in rechte, lichaams-ontkennende kledingstukken. Op de foto staan de modellen op een grote poster met een afdruk van een ruimte waardoor er optisch bedrog ontstaat in het beeld. Over 3 jaar heb ik mijn master afgerond en ontwikkel ik de patronen/vormen voor een groot modehuis in Parijs.”

Charlotte Henskens, 23. Favoriete kleur momenteel fel rood/oranje. Favoriete stof proefkatoen . Favoriete kledingstuk, jurk met groene blokjes print.

*Toile-de-luxe: een aanloop naar het eindexamen is de opdracht Toile-de-Luxe. Doel is het ontwikkelen van een signatuur. Ontwerptekeningen met ideeën, sferen en looks worden uitgewerkt en leiden tot inspirerende silhouetten die als blauwdruk staan voor de collectie. Elk ontwerp wordt uitgevoerd in een proefmodel – toile-de-luxe – dat de werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk benadert. Het resultaat wordt gestyled en vastgelegd in actuele modefoto’s.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.