Top menu

Janine van den Bosch wint Clarks Shoe Design Award

Tijdens de Amsterdamse modeweek is er ook een prijs te winnen: de Clarks Shoe Design Award 2014.

Een logisch initiatief, want in Nederland is waanzinnig veel schoenontwerptalent. Dat is vooral te danken aan de afdeling product design van ArtEZ hogeschool voor kunsten in Arnhem, waar in schoenen geïnteresseerde studenten verplicht een externe schoenencursus moeten volgen.

Veel talent in Nederland dus. Schoenenlabel Clarks doet er iets mee en hoopt met een wedstrijd en show de schoenenpassie van de negen deelnemers, die elk vier paar schoenen toonden, over te brengen op het publiek van de modeweek.

Terwijl op de internationale catwalks platte schoenen, en dan vooral sandalen en sneakers, overheersen, kozen de negen deelnemers vrijwel unaniem voor hoog. Uitzondering was Hantzen Keuning met gedecoreerde veterbootie’s en een loaferachtige schoen.

Verder houten blokhakken (Dora Kloppenburg), een zachte bovenkant van neopreen in combinatie met een hoekige hiel (Lieke de Koning), futuristische pumps met omhoog priemende punten (Deniz Terli).

Zijn schoenen nog wel schoenen als er amper op te lopen valt? Dat vroeg ik me af bij schoenen als sculpturen met hoge ingebouwde zolen en ijzingwekkend hoge hakken. Een paar was versierd met een soort van vachtje van nepnagels. Het model, dat er amper op vooruit kon komen, verdiende een applaus van het publiek. De ontwerpster Janine van den Bosch won de Clarks Shoe Design Award 2014.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.