Top menu

(24 X ArtEZ) 2. Akelei Loos

24 ArtEZ-studenten. Elke dag toont een student zijn of haar Toile-de-Luxe*

Wie de meeste likes krijgt, wint een interview met Independent Fashion Daily.

“Het uitgangspunt voor mijn collectie is een brug slaan tussen het materiële en het spirituele. De kleding ontbloot delen van het lichaam waar zich chakra’s bevinden. Mijn foto’s tonen een vrouw die zich overal thuis voelt en niets meer nodig heeft dan wat zij draagt omdat zij één is met wat ze aan heeft. Na mijn afstuderen hoop ik een baan te bemachtigen bij Haider Ackermann in Antwerpen/Parijs, of in Londen bij Hussein Chalayan. Daarnaast wil ik voor mijzelf blijven ontwerpen.

Akelei Loos, 22. Favoriete kleur donkerblauw. Favoriet materiaal gazar, een mix van zijde en linnen en vervilte wollen. Favoriet kledingstuk de jas.

*Toile-de-luxe: een aanloop naar het eindexamen is de opdracht Toile-de-Luxe. Doel is het ontwikkelen van een signatuur. Ontwerptekeningen met ideeën, sferen en looks worden uitgewerkt en leiden tot inspirerende silhouetten die als blauwdruk staan voor de collectie. Elk ontwerp wordt uitgevoerd in een proefmodel – toile-de-luxe – dat de werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk benadert. Het resultaat wordt gestyled en vastgelegd in actuele modefoto’s.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.