Top menu

MAGS mogen weer

IJzingwekkende hoge stiletto’s en andere fancy fantasiehakken waren tijdens de internationale modeweken verrassend zeldzaam. Bij binnenkomst van de Louis Vuittonshow verraadde een dik krullig tapijt dat zelfs Marc Jacobs voor zijn laatste show geen zin in hakken had. En inderdaad, voorbij kwamen stoere Dr. Martens. Chanel heeft ze, Saint Laurent ook al. Een verademing.

Net als de coole superdikke plateauzolen met profielen als autobanden. Prada heeft nu zulke schokdempers in de collectie. Online zijn sommige modellen al uitverkocht. Voor wie het nu nog niet snapt: hopla, alle hakken kunnen naar de kringloop.  Goed nieuws voor de vrekkerige Miepknieptypes, de megazolen slijten natuurlijk nooit, en groeien doe je ook een paar centimeter

Weet je nog schoenenmerk MAG? Daar moest ik sowieso de laatste tijd regelmatig aan denken bij het zien van al die collecties met verhoogde rubberzolen. Halverwege de jaren negentig was daar opeens de Mag Megamok met de geribbelde hoge spekzool, een musthave schoen die haar entree maakte als outlaw – want de schoen volgde geen trend. De eigenzinnigheid gaf de doorslag, en het feit dat de populaire Spice Girls graag vanuit de hoogte zongen zal ook iets hebben geholpen bij de verkoop.

 Onlangs voerde het merk een onderzoek uit en ontdekte dat 48% van de Nederlandse vrouwen tussen de 20 en 50 jaar het Nederlandse schoenenmerk nog niet is vergeten. Met een gevoel van nostalgie en benieuwd naar de nieuwste collectie surfte ik naar de Magsite. En ja, daar stonden de Megamoks, nu in vernieuwde uitvoeringen van de ooit zo iconische schoen. Eigentijds en stoer. Mijn oog viel op de eigenwijze Queensize, een loafer.

Sinds ik een artikel schreef over de loafer heb ik een zwak voor de klassieker, die het leukst is als er iets mee is uitgehaald en dat vinden ook ontwerpers. Voor komende zomer verbouwden Viktor & Rolf ze tot slipper en Lanvin maakte ze van brokaat. MAG zette er een lekker dikke zool onder. Dikke panty erbij, uniformachtig jurkje aan. Ik zeg niks: meer aan doen.

Gerelateerde Artikelen:


Een reactie op MAGS mogen weer

  1. Renée O 15 oktober 2013 om 09:49 #

    Wat leuk! Schreef er in februari nog een blog over :-)

    http://nogalirritant.tumblr.com/post/41938706936/ja-nee-toch-een-beetje-maglancholie-renee-o