Top menu

Parijs: Carven, Nina Ricci, Balmain

Carven kakt een beetje in. De overdaad aan bloemenprints en nog meer bloemenprints (BLOEMEN-trend!) vermomd als schreeuwerige camouflageprints deden de collectie weinig goed. De overdaad aan vichy-ruitjes (Prada!) was ronduit slaapverwekkend. Aardig gevonden waren bloemen als poezieplaatjes ‘geplakt’ op zwarte stof van jassen en jurken. Wie zo nu en dan een blik werpt op de Carven prijskaartjes ziet dat de kleding heel betaalbaar is, en dat is fijn. Deze keer zag de kleding – vaak simpel en recht – met rokken en jasjes met ladingen zilveren drukknopen er cheap uit. Dat is minder fijn. Zomers was het allemaal wel, maar volgende keer beter je best doen Guillaume Henry! Oordeel: 6  – gematst.

Oekraïense Femen bij Nina Ricci! Twee knappe langharige blondines, topless in skinny jeans stormden tijdens de show de catwalk op. Op de blote Femen borsten las ik iets met fashion. De boodschap werd niet duidelijk. De modellen liepen professioneel door, het publiek keek schaapachtig toe hoe de activisten hardhandig werden weggesleept, En de show begon zo feeëriek wit. Peter Copping was blijkbaar in een romantic mood, hij showde lieve jurkjes van delicaat wit kant met een overdaad aan ruches (RUCHES Trend!). Subtieler waren tere jurkjes bezaaid met bloemen op transparant chiffon (foto) Stijve rechte jassen van goud (GOUD Trend!) over de flodderige jurkjes gaven het silhouetten body. Oordeel: 7

Allemaal goud wat blingt. Een zonnebril is op dag drie van de Parijse modeweek geen overbodige accessoire. Veel stoffen die voorbij kwamen waren letterlijk oogverblindend (LAMÉ-trend!). Na het goud bij Dries Van Noten, Nina Ricci en Lanvin schitterde het ook volop bij Balmain. Olivier Rousteing blijft al enkele seizoenen aardig overeind met zijn eighties invloeden. Denk soapserie Dynasty: goh zo’n doorgestikt Chanellerige pakje zou Kristel leuk staan en die pittige zwarte lerenjumpsuit is geknipt voor Alexis. De tuttigheid ligt dus op de loer. Fris was een jeanssetje met off-shouldertop met zilveren strepen en baggy spijkerbroek. Strak om de heup zittende klokrokjes wervelden om dijen. Ja, kijk voor Balmains sweaters deluxe met barokke krullen of opengewerkt gaas, daar doet elke modemeid een moord voor.

Oordeel: 7,5

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.