Top menu

Hans Ubbink staakt huidige bedrijfsactiviteiten

Vanmorgen trakteerde Hans Ubbink de pers nog op een lunch, vorige week kwamen er maar liefst twee mannengeuren uit, en net werd bekend dat Ubbink zijn huidige bedrijfsactiviteiten staakt.

Het marktsegment waarin Ubbink zich beweegt met zijn mode heeft het zwaar te verduren. Door het tegenvallende consumentenvertrouwen blijven verkopen uit, sluiten winkels de deuren of krimpen in, en worden inkopen door de branche uitgesteld.

Ondanks investeringen in internationale expansie ziet Ubbink op de korte termijn niet voldoende herstel in het marktsegment. Het ontbreken van perspectief voor de onderneming in haar huidige vorm en omvang noodzaakt Koan Cooperation BV (het bedrijf van Ubbink) dan ook tot het beëindigen van haar huidige bedrijfsactiviteiten per januari 2015.

De laatste collectie – herfst/winter 2014 – zal in augustus in de winkels liggen. Na afronding hiervan zal Hans Ubbink zich oriënteren op de toekomst van zijn merk.

“We hebben, samen met ons team, met veel plezier, lef en toewijding gewerkt aan een volwassen mannenmodemarkt in Nederland. Het lijkt nooit het juiste moment om te stoppen, we doen het met pijn in het hart, en opgeheven hoofd. Wij gaan op zoek naar een andere manier van investeren in – en bouwen aan – ons merk. Het zal een nieuwe vorm aannemen. Wij hebben daar vertrouwen in, maar weten dat we eerst deze fase moeten afronden om weer nieuwe mogelijkheden te kunnen creëren.”

 

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.