Top menu

Repetto: een maatje te groot

Jáááren geleden ontdekte ik Repetto. Ik raakte verslaafd aan de lichtgewicht ballerina’s met flinterdunne zooltjes van het Franse merk, alsof je blootsvoets loopt. Zoiets. Totaal ongeschikt voor gevoelige voetjes, de flatjes bieden totaal geen steun.

Ik durf inmiddels niet eens meer te tellen hoeveel paren van die vederlichte Repetto’s ik heb. Voordeel: ze zijn plat als een dubbeltje en nemen amper ruimte in de kast. Favoriet is de zwart/grijze Bolchoï met een afgeplatte ‘teen’ als een ballerinaspitz.  Omdat ik twee jaar geleden opeens bang werd dat het model uit de handel zou worden gehaald, kocht ik eens meerdere paren, die zitten nog keurig in mooie doosje. Ja die doosjes –  kleiner dan de gemiddelde doos-  zijn ook al om op te vreten. Erg balleterig, roze met linten enzo.

Van oorsprong is Repetto een balletmerk opgericht in de jaren vijftig door Rose Repetto, en bekend nadat ex-ballerina Brigitte Bardot op Repetto’s verscheen in 1956 de cultklassieker Et Dieu Creá la Femme. Voor tutu’s en spitzen moet je ook zijn bij Repetto.

Opeens, een jaar of vier terug, werden ballerina’s modieus. Japanners ontdekten Repetto’s. Het schattige merkje werd opgekocht. OMG dacht ik, terecht: de basiscollectie werd uitgebreid met ontelbare nieuwe modellen, de Bolchoï en andere ballerina’s verdubbelden in prijs, hakken werden steeds hoger: lees ordinairder, ballerina Tess had opeens een plateauzool, en Thécherina een sleehak! De collectie werd verder uitgebreid met best lelijke tassen. Er kwam een overbodige kledinglijn en onlangs werd er een parfum gelanceerd: Repetto. De verpakking is roze, de geur is roze. Hoofdingrediënt is de romantische roos. De geur mierzoet.

Gelukkig heb ik nog een paar van die mooie doosjes staan.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.