Top menu

Trofee-geur: Invictus van Paco Rabanne

Het modehuis Paco Rabanne heeft een nieuwe mannengeur: Invictus. Puig, de Spaanse eigenaar van het modelabel, is wat deze geur betreft zeer ambitieus: een plaatsje veroveren in de top vijf van 5 internationale mannengeurenmarkt.

Is Invictus a winner? Het zou zo maar kunnen. Paco Rabanne lanceerde al eerder geuren die geweldig scoorden zoals Black XS uit 2005 en uit 2008 en 1 Million in de vorm van een onweerstaanbare goudstaaf. Invictus is het verhaal van een overwinnaar. Dat is al meteen te zien aan de monumentale flacon in de vorm van een trofee, een ontwerp van productvormgever Cédric Ragot. Het parfum is grijzig van kleur, apart.

Een druk op de zilveren overwinningsbeker verspreidt een fikse nevelwolk: fris en houtig. Zo verleidt Invictus in een klap de liefhebbers van zowel verkwikkende geuren (met grapefruitschil, laurierblad) en zwoele reukwatertjes (met amber, guaia-hout). De ge(s)laagde macho spierballengeur laat nog een paar uurtjes een bedwelmend (patchoeli) spoor na.

Wordt Julien Dossena als recent aangesteld artistiek directeur van het modehuis Paco Rabanne ook een succes? Tot nu toe hebben degenen die het voor het zeggen hebben bij het modehuis – opgericht in de sixties – geen gelukkige hand in het kiezen van ontwerpers. Sinds het vertrek van Paco Rabanne in 1999, passeerden maar liefst vier ontwerpers de revue.

Julien Dossena mag zich volgende maand bewijzen met een zomercollectie voor 2014. Hij liep stage bij Chloé et Alexander McQueen, en assisteerde vijf jaar Nicolas Ghesquière bij Balenciaga. Hoopgevend.

De Invictus parfumeurs zijn Véronique Nyberg i.s.m. Anne Flipo, Dominique Ropion en Olivier Polge, laatstgenoemde is pas aangesteld bij Chanel.

De held in de epische video is de ruige Australische spierbundel Nick Younquest, de muziek is van Kanye West. www.pacorabanne.com. Prijzen: Eau de toilette spray 50 ml € 60,50, 100 ml € 80,65. Er is een aftershave lotion € 50,80, balm € 46, deodorant € 29,05, shampoo € 26,60. Te koop bij de parfumerie speciaalzaak.   

zie hier de nieuwe commercial

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.