Top menu

Modebaan, hondebaan?

Werken in de mode, het is kommer en kwel, modemensen zijn steeds ongelukkiger met hun werk. Dat vind ik niet, integendeel, maar het is de uitslag van een studie van een New Yorks onderzoeksbureau. Slechts 14% van 1300 geïnterviewden was “highly satisfied” met zijn baan, de gelukkigsten werkten voor luxelabels. Alarmerend. Anyway, al baal je van je baan, beter is het niet te laten weten.

Onlangs werd bekend dat Nicolas Ghesquière, die na 15 jaar opstapte bij Balenciaga, een rechtszaak aan zijn broek heeft hangen. In het april nummer van het blad System had hij kritiek geuit op het management, hij voelde zich alleen en onbegrepen. Voor de geweldige collecties die presenteerde was zijn malaise in elk geval goed.

Ook Marc Jacobs is onderwerp van gesprek. Zijn Louis Vuitton contract loopt dit jaar af. Tsja, blijftie, gatie? In de modewereld zoemt het al flink. Ik zou niet weten waarom hij weg zou willen, maar misschien is ook hij een van die 86 % ongelukkige modemensen. In het roddelcircuit is Jacobs opvolger al bekend, daar is ie weer: Nicolas Ghesquière. Als Nicolas hier gelukkig van wordt dan zou ik zeggen doen! Maar ik geloof er geen bal van.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.