Top menu

Liselore Frowijn wint Frans Molenaar Prijs

Frans Molenaar was gisteren weer gul, en reikte een check uit van € 10.000 aan Liselore Frowijn, de winnaar van de jaarlijkse Frans Molenaar coutureprijs. De vrijgevige couturier stelde ook nog zijn door Cees Dam ingerichte salon in Amsterdam-Zuid beschikbaar voor het ‘entrenousje’. Want dat was het natuurlijk, zowel qua gelimiteerd aantal genodigden, als het aantal deelnemers, ruim een handjevol.

Misschien kan de jury eens uitleggen waarom het merendeel van de deelnemers- ze moeten pas, of een hoogstens een paar jaar geleden zijn afgestudeerd – altijd uit Arnhem komt? Niks ten nadele van de Arnhemmers, maar Nederland telt toch echt zeven modeacademies.

Met spreekstalmeester Jhim “Kunstuur” Lamoree is het altijd lachen, of moet ik zeggen huilen? Nadat hij zich door de tekst had geblunderd, en de indruk wekte zich een beetje te schamen voor het niveau, worstelde een jurylid zich door de cv’s. Enige voorbereiding lijkt me wel zo respectvol tegenover de deelnemers.

Winnaar Liselore Frowijn (ze staat op de foto) showde onder andere een kleurrijke collectie met een lycra jumpsuit met brede strepen, een roze geruite tentjurk, een stoere jas en met artistiek geknoeide ecolinevlekken. Toppie styling met gemarmerde panty’s. Gefeliciteerd! Maar doodsimpel lycra en een simpele trenchcoat, couture noemen, zoals de jury deed, is een faux pas (salontaal). Dan kwam de meer ingehouden collectie van Roderick Buijs met allemaal zelfgemaakte materialen (handwerk=couture) en een experimentele broek en top bestaande uit losse delen toch meer in aanmerking.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.