Top menu

Thom Barends in de race voor de H&M Design Award 2013

Spannende tijden voor Thom Barends. Als enige Nederlander is hij een van de acht finalisten die in de race is voor de H&M Design Award 2013. De winnaar van de 1e prijs ( 50.000 euro) wordt bekend gemaakt op 29 januari tijdens de Stockholm Fashion Week. Thom studeerde vorig jaar af aan Artez Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Stem Thom:

http://designaward2013.hm.com/finalists/thom-barends/

Gefeliciteerd!
Ik had nooit verwacht dat ik geselecteerd zou worden, ik was er erg blij mee.  Ann-Sophie Johansson van H&M vertelde dat de jury mijn collectie erg cool vond en het concept erg sterk.

Mijn collectie is gebaseerd op een meisje die op straat is beland. Alles wat ze nog heeft is de garderobe van haar moeder. Het gaat over het contrast tussen de uitbundige en decadente mode van haar moeder uit de jaren tachtig, en over het leven op straat. Ik keek naar zwervers, naar de manier waarop zij zich kleden vanuit praktische overwegingen om zich te beschermen, en keek ook naar couturejasjes uit de jaren tachtig. Om die twee elementen te combineren gebruikte ik de foto-collages van Jean-Paul Goude, ik keek naar de manier waarop hij foto’s samenvoegt en bewerkt om een nieuw beeld te creëren.

Indrukwekkende jury, met onder andere Tim Blanks van Style.com, ontwerper Jonathan Saunders en fotograaf Sølve Sundsbø, heb je ze ontmoet?

De jury was inderdaad indrukwekkend, tijdens de finale heb ik ze allemaal ontmoet en kreeg ik de kans om 1 op 1 mijn collectie te laten zien en het concept uit te leggen. Iedereen was erg aardig en de sfeer was eigenlijk heel ontspannen en gezellig. Het was wel raar dat je dan opeens met Tim Blanks van Style.com staat te kletsen en je de kans krijgt je collectie persoonlijk uit te leggen.

Ben je een H&M fan, shop je daar veel?

Ik kom regelmatig bij H&M, af en toe hebben ze erg leuke dingen die je er niet verwacht.

De 1e prijs is een flinke smak geld!

Als ik win dan boek ik eerste een ticket naar Tokio, daar wil ik altijd al heen. Verder zou ik het geld gebruiken om op stage te gaan in het buitenland, het liefst Parijs, om daar bij een modehuis te gaan werken en ervaring op te doen voordat ik misschien ooit voor mijzelf zou beginnen.

Waar ben je nu mee bezig?

Met het ontwerpen van een nieuwe collectie. Ik ga door op het thema van mijn vorige collectie, daar zitten genoeg ideeën in voor nog wel tien collecties.

 

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.