Top menu

Collectie Arnhem shockeert met dierenlijkjes

Woensdagavond opent de Amsterdam Fashion Week officieel met een show van Individuals en The People of The Labyrints. ’s Middags showt Collectie Arnhem, de off-schedule show is steevast een van de meest  experimentele tijdens de modeweek. Dat vindt ook Matthijs Boelee, hoofd mode ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem. Even uitleggen: Collectie Arnhem maakt onderdeel uit van die opleiding. Derdejaars studenten komen in aanraking met alle productieschakels van ontwerpen, verkopen, presenteren, pr tot de sponsoring van de show.

Matthijs, kun je alvast een tipje van de sluier oplichten?

Het thema is esthetiek en liefde. Neee, dat heb ik niet bedacht! Ja, hoe komen ze op zo’n onderwerp. Door veel te praten over wat ze relevant vinden.

Het gaat over volume, hele kleine bovenkanten en grote onderkanten. Rare pakjes, kinky-achtig, beetje fetish. Fetish is ook het thema van MoBa 13 en daarom gekozen, maar de studenten geven er hun eigen draai aan. De collectie past qua vormentaal bij de voorafgaande shows van Collectie Arnhem.

De show doet wel stof opwaaien!

Oh?

Ja zoals gezegd het gaat over de grenzen van ethiek, en die grens wordt ook overschreden. Er is een kledingstuk met 150 gevilde muisjes.

Bah!

Ja bah! Ik moest ook slikken, is dat nou nodig? Ik zag dus een foamboard met allemaal opgeprikte muizenvelletjes. En toen vroeg een student of ik ook nog de lijfjes wilde zien?

Waren ze al dood?

Ja, ze hebben zelf die muizen gevild. Ze zijn vrij ijzerenheinig.

Eh.. de foto op de uitnodiging is nogal rood en apart.

Ja …net Tony Boltini in drag. Verder zeg ik hier niks over.

Nou ik zie het wel, succes.

www.collectiearnhem.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.