Top menu

Viviane Sassen in Huis Marseille

Morgen opent in Huis Marseille het eerste retrospectief van Viviane Sassen, een selectie van modefoto’s van een fotografe die wars is van conventies. Viviane Sassen/In and Out of Fashion is een terugblik op zeventien jaar werk.

Sassen, bekend om haar prijswinnende (Prix de Rome) autonome werk, maakte ook naam in de modewereld. Ze schoot campagnes voor Missoni, Miu Miu, Stella McCartney en schoot verschillende campagnes voor Carven, ontwerper Guillaume Henry is een groot Sassenfan.  Sassens editorials staan in hippe bladen als Numéro, AnOther Magazine, POP en Dazed & Confused.

Wat haar werk kenmerkt is het surrealistische en vervreemdende effect. Hoe zit dat lichaam in elkaar? Het sensuele en desoriënterende gevolg ervan heeft een aantrekkingskracht. Sassen weet op flamboyante wijze van lichamen en objecten composities te maken  die de fantasie van de kijker op hol doet slaan. Een visueel spektakel en genot om naar te kijken.

Sassen volgde twee jaar de modeopleiding van ArtEZ waarna ze fotografie ging studeren in Utrecht. Ze studeerde in 1996 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en exposeerde in toonaangevende musea en galeries als MOMA in New York, Michael Stevenson Gallery in Cape Town en FORMA in Milaan.

Viviane Sassen/In and Out of Fashion in Huis Marseille t/m 17 maart 2013. Het gelijknamige fotoboek, uitgegeven door Prestel, is vanaf 25 december te koop. www.huismarseille.com

Door Martino Bidotti

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.