Top menu

Vogue Fashion’s Night Out komt naar Amsterdam

In Londen, Milaan, Parijs en New York is het al een fenomeen: Vogue Fashion’s Night Out. Donderdag is dit modefeestje voor het eerst in Amsterdam. Winkel je suf in de Van Baerlestraat en de P.C. Hooftstraat waar winkels als Chanel, Michael Kors, Tommy Hilfiger speciale acties en producten lanceren. In de Bijenkorf staat Dutch Design centraal en kan iedereen kennis kan maken met Iris van Herpen, Erik Frenken, Marga Weimans en Bibi van der Velden. Allemaal komen ze met iets verrassends. Jan Taminiau biedt een nieuwe versie aan van zijn beroemde postzakjasje en neemt zijn extreem hoge schoenen met zwevende hakken mee. Wie durft mag ze passen.

Wat een erg leuk idee Jan!

Ja, ik wilde iets lolligs doen. Het passen van een jurk viel af, maar het passen van schoenen is geen probleem, ik kwam op het idee doordat mensen mij vaak vragen: “Kun je nou echt op lopen op zulke schoenen, en hoe loopt dat dan?”

Ik neem modellen mee uit vier collecties waaronder de kurkschoenen uit de Nature Extends collectie en de glitterschoenen uit Tarnished Beauty in de maten 38, 39 en 40. Maar heb je maat 41, dan lukt het wel om je in een 40 te wurmen. Vrienden van mij doen dat ook wel eens, je moet het alleen wel willen haha. Ja ik ga zelf ook nog even een stukje lopen.

Maar dat wordt vechten om die geweldige schoenen!

Het aantrekken van de schoenen gaat onder begeleiding, iemand wordt aan de hand meegenomen tot de juiste balans is gevonden. Opeens loslaten is best riskant. Ik wil hiermee laten zien wat lopen op zo’n hoogte inhoud, dat modellen niet zomaar weg tippelen, het draait om het vinden van de juiste balans.

En je verkoopt ook postzakjasjes, het Máximajasje?

Het is een heel nieuw ontwerp, een variatie op een jeansjasje en uitgevoerd in de originele oude postzak met rood wit blauw strepen. Ze zijn te koop vanaf maat 36 tot 44 in oplage van vijftig stuks en worden verkocht op inschrijving, wie het eerst komt krijgt nummer 1, enzovoort. Vervolgens worden ze gemaakt, de prijs is 499 € voor een exclusieve, genummerde Taminiau.

Binnenkort lees je op IFD wat Iris van Herpen donderdag gaat doen. Check  vogue.nl/fashion-night-out voor de laatste updates. Het septembernummer van Vogue geldt als entreebewijs,

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.