Top menu

Antoine Peters geeft ‘Hope’ in een jumpsuit

Een driehoek, een valse sissende slang, een vreemde frommel, met een beetje fantasie ontdek je in de clip van Oscar Verpoort de gekste vormen in de bewegingen van een danseres die een zeer elastisch, armloze jumpsuit van Antoine Peters draagt.

Gisteravond presenteerde Antoine Peters zijn nieuwe project Hope in de kale burelen van Glamcult dat voor de gelegenheid meteen hun oude meubilair bij het vuilnis had gezet. (Hou de Glamcult-site in de gaten want er komen meer wilde evenementen aan).

Ja, ik snap wel dat Antoine Peters zich toelegt op film en fotografie (de foto’s waren van Marc Deurlo, de muziek van Krauze). Bij zijn laatste collecties zaten al clips, bovendien is film tegenwoordig toch hét medium om een boodschap de wereld in te slingeren. Toch waren nogal wat mensen gisterenavond verbaasd dat er geen kleertjes op hangertjes hingen, maar een hypnotiserende video voorgeschoteld kregen van dat rare dansende silhouet zonder armen en hoofd.

Overigens het naaipatroon van het tricot heet  ‘Barbapappa’, en dat past treffend bij het rekbare pakje, maar totaal niet bij de insteek van het concept. Die is minder lollig: “Ik las dat rond het jaar 2100 alle grondstoffen op aarde zijn uitgeput en alle ecosystemen vernietigd. Dit betekent het einde van het menselijk ras. Een nogal negatief perspectief, maar wat er in mij opkomt is iets positiefs… hoop”, zo verklaart Antoine Peters Hope. Vandaar ook de ruwe olie die droop van de pumps die het abstracte figuur droeg. Je kan het ook zo zien, dacht ik, zolang een ontwerper in deze financieel lastige tijd toch weer een presentatie voor elkaar krijgt is er…. hoop.

http://www.youtube.com/watch?v=UfNNuusvFpI&feature=player_embedded

Naast Hope zit Peters niet stil, er komt weer een nieuwe sokkenlijn, de derde al, en voor Gsus ontwierp hij een tweede collectie, dit keer een speciale feestelijke lijn met volgens Peters “echte feestjurkjes en pakken met smoking details”.

Gsus-oprichter Jan Schrijver had Peters voor deze collectie graag zelf als model gezien. Leuk idee. Maar guess what. “Dat durf ik niet,” bekent de ontwerper,  maar all the way naakt gaan had ik dan wel weer gedaan, zoiets als Marc Jacobs deed voor zijn parfum Bang.“  Dat vindt de ruimdenkende Jan Schrijver vast wel goed.

Speciaal voor het HOPE-project heeft Antoine een satijnen sjaal ontworpen, te koop via www.antoinepeters.com.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.