Top menu

Ikea zet in op textiel, en naaien maar met de Ikea SY voor slechts 79 euro

Wat: Lancering van de nieuwe Ikea gids 2013. Die valt alleen al in Nederland bij 5.3 miljoen huishoudens in de bus.

Waar: Ikea vestiging Haarlem

Waarom: Ikea wil niet zomaar de ‘zoveelste gids lanceren’. Maurice Suyderhoud was erbij en hoorde tijdens het Ikea-spektakel waarom textiel zo belangrijk wordt aankomend interieur-jaar.

Waar gaat het eigenlijk over: De promotie van de gids dus, niet te verwarren met de telefoongids, waarover onlangs een verhitte ‘telefoongids-discussie’ over gaande was. Nu is de Ikea gids bij verre na niet te vergelijken met de telefoongids, waar ik nog nooit inspiratie uit heb gehaald. Overigens heeft de nieuwste Ikea-gids een extraatje waarbij je wel een smart-telefoon nodig hebt (of tablet met camera) Na het downloaden van de Ikea-app, kun je wanneer de gids een symbool aangeeft de pagina scannen. Je ziet dan een klaptafel functioneren, of filmpjes over hoe de pagina tot stand is gekomen. Niet een echt nieuw idee maar wel ontzettend leuk om zodoende nog een keer door de gids te gaan kijken ter inspiratie.

Maar waar het volgens Ikea om te doen is aankomend jaar – en dat wisten de modemensen natuurlijk al: textiel. In de breedste zin (1 meter 50) van het woord. En, heel fijn, per meter verkrijgbaar dus verwerkbaar in alles wat je met textiel kan opleuken, veranderen, rustiger maken dan wel een totaal andere look te geven: van strak modern naar kinderlijk kleurrijk tot bloemetjes romantisch. Wie handig is met stof krijgt het allemaal voor elkaar.

De Ikea-gids gaat ook on tour. Langs diverse plaatsen wordt een heuse Ikea-gids nagebouwd waarin de gids ervaren kan worden. Eerste stop: het Schouwburgplein te Rotterdam. www.ikea.com

Nieuwkomers in de collectie: de stof Gullvi, in samenwerking met het Beckmans College of Design uit Stockholm, een uiterst vrolijke smoelen-stof  – deed in de gauwigheid aan het werk van Herman Brood denken. €6.99/m.

Ikea PS 2012, een staande led-lamp voorzien van wit transparant textiel waardoor het een zacht licht geeft, heeft een hoog boudoir gehalte (geïnspireerd op een kinky-tutu?)  €119

SY, de naaimachine met wel 13 verschillende steken.  €79,-

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.