Top menu

Terugblik voor vakantiegangers: Hedi Slimane weer in opspraak, Jil Sander showt off, 1 modedode en Gaga voor Vuitton?

Voorbij, voorbij is de vakantie. Hebben vakantiegangers nog iets gemist? Nieuwe collecties, dé core business van de mode, werden in elk geval niet getoond. Dat gebeurt binnenkort weer, vanaf 4 september in New York.  Katie Holms, ze was deze zomer huge komkommernieuws, showt dan een collectie onder de naam Holmes & Yang. Overigens knutselt Alexa Chung – wereldberoemd, maar waarvan ook al weer – ook aan een modelijn.

Vermakelijk hot nieuws kwam uit Beverly Hills, daar zou Hedi Slimane op staande voet de winkelmanager van de Rodeo drive boutique hebben ontslagen omdat hij geen idee had dat het schriele mannetje dat voor hem stond de nieuwe artistiek directeur van YSL was. Haha. Terecht. Al kan de Fransoos zijn borst nat maken nu blijkt dat na het uitlekken van de eerste reacties op zijn allereerste resortcollectie (slechts getoond aan inkopers) de kritiek niet van de lucht is; slappe herinterpretaties van beroemde YSL highlights waaronder le smoking, en verder veel zilver, goud en dierenprints. 1-0 voor Raf Simons, die glorieerde met zijn eerste couture collectie voor Dior.

Er was breaking news vanuit Italië, het label Jil Sander was verdwenen van de Milanese kalender. Dat klopt, de enige echte Jil (die weer terug keerde naar haar eigen label) showt heus, maar off schedule. Een hoop fuzz om niks dus.

Lady Gaga pronkte in Bulgarije met een dikke bontjas. Zou ik een little monster zijn, dan was ik not amused. Guess wat het brutale monster twitterde: “For those press and such who are writing about whether or not my fur is actually real, please don’t forget to credit the designer HERMES. Thank You! LOVE.” Zal me niet verbazen als ze eens opduikt in een Louis Vuitton advertentie, ze draagt tegenwoordig (behalve een mottige abricotkleurige poedel, zie foto) vaak Vuitton tassen.

Nederland krijgt er weer een nieuwe tijdschrift bij, oeps, de titel is me even ontschoten (niet catchy genoeg), maar Joff, de eenmalig artistiek directeur van de Arnhem Mode Biënnale, is in charge.

Verbazingwekkend nieuws: een van de eerste acties van de Franse president François Hollande, het afnemen van de John Galliano’s Légion d’honneur, de hoge onderscheiding die de Brit ontving in 2009 voor “excellent civil conduct”.

En o jee er viel een wereldberoemde modedode te betreuren: paradijsvogel Anna Piaggi, alias de wandelende wasmand – met veel bonte was. http://www.independentfashiondaily.com/5939/anna-piaggi-1931-2012-ze-had-923-hoeden-2865-jurken-29-waaiers-en-1-hometrainer/

Wat kleedstijl betreft is Anna Piaggi natuurlijk onnavolgbaar. Als er één persoonlijkheid is die haar fakkel kan overnemen, is dat Anna Dello Russo, de Italiaanse hoofdredactrice van de Japanse Vogue, die tijdens de internationale modeweken voor elke show wisselt van outfit. Brugje naar de toekomst, op 4 oktober (dierendag!) is Dello Russo’s accessoirescollectie voor H&M te koop.

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.