Top menu

Daria Strokous wacht op Raf Simons in Versailles

http://www.youtube.com/watch?v=V6hKNZ4wX0o

Over twee maanden zal Raf Simons zijn eerste couturecollectie voor Dior presenteren. “It’s show time, starring Raf Simons”, staat op de cover van het nieuwste nummer van de i-D. De bloemen op de cover waren vast nog over van zijn prachtige en laatste show voor Jil Sander.

De benoeming van de nieuwe ontwerper van Dior heeft lang op zich laten wachten. Een nieuwe vraag dient zich aan: mag Raf Simons zijn stempel op de campagnes van Dior drukken? Het is te hopen van wel, want samen met zijn vaste fotograaf Willy Vanderperre en stylist Olivier Rizzo creëert Simons zowel voor Jil Sander als voor zijn eigen merk beelden die elk seizoen tot de meest geslaagde campagnes behoren. Een voortzetting van deze samenwerking zou het merk Dior op een nieuwe, frisse manier kunnen neerzetten.

Als voorbeeld: Phoebe Philo die Céline samen met Juergen Teller en grafisch ontwerper Peter Miles een geheel nieuwe, minimalistische identiteit heeft gegeven. Nu maakt de grootte van Dior een eenduidige identiteit gecompliceerder, met een mannenlijn, make-up, parfums, horloges, brillen en tassen. Deze producten krijgen vaak specifieke campagnes die elk een ander publiek moeten aanspreken.

De invloed van Simons in de campagnes laat nog op zich wachten maar Dior gaat gewoon door: recent lanceerde het modehuis een kort filmpje, geregisseerd door Inez & Vinoodh. Een Youtube-gebruiker vat het filmpje even bondig voor ons samen: “Versailles, Depeche Mode, and Dior, this is heaven.” Het Russische model Daria Strokous, al drie seizoenen lang het gezicht van Jil Sander, speelt de hoofdrol. Ze wacht Raf vast op in Versailles.

Door Jan-Clemens Hoek

Gerelateerde Artikelen:


, , , , , , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.