Top menu

Even voorstellen: Mr & Mrs April by Sanne Jansen

Sanne Jansen studeerde in 2004 in Arnhem af met de master Fashion, Design & Strategy. Vervolgens produceerde ze collecties volgens het ritme van de mode-industrie. Elk seizoen een collectie. Tot ze er een jaar gelden genoeg van kreeg. Momenteel werkt de Brabantse aan een collectie waarvan elke maand twee outfits verschijnen. Eén voor hem, één voor haar. Hiermee sluit Jansen zich aan bij een voorhoede ontwerpers die zoekt naar een langere houdbaarheid van design. Bij Options! aan het Amsterdamse Damrak is te zien hoe elke maand by Sanne Jansen wordt uitgebreid.

Sanne, waarom iedere maand twee outfits en niet gewoon een hele collectie in een keer?

Het gaat veel te snel in de mode. Ik wil rustig een collectie opbouwen en dat uitstralen naar buiten. Kleding moet niet alleen goed zijn op het moment van presentatie, het moet langer dan een half jaar waardevol zijn.

Je blijft achter je product staan?

Ja inderdaad. Dat is ook meer van deze tijd; bewust keuzes maken. En mode zien als investering, niet elk half jaar alles nieuw willen.

Je noemt je outfits naar maanden. Zoals Mr. & Mrs. February. Is meneer februari in mei ook nog te koop?

Ja zeker. Alles blijft gewoon te koop. De collectie groeit organisch. Het rek wordt naar mate het jaar vordert voller. Ik totaal zijn het twintig stukken. Tien voor hem, tien voor haar.

Produceer je zelf?

Nee, ik ben heel blij met mijn fabrikant, een Turkse familie die in Roemenië woont. Zij zijn gelukkig erg flexibel en kunnen het aan om mij elke maand iets te leveren. Ze zijn praktisch gericht en hebben een constant hoge kwaliteit.

Mr & Mrs March, boven Mr & Mrs April

Hoe zou je je stijl omschrijven?

Het is klassiek in de basis en ik probeer er een vernieuwende touch aan te geven. Het is ingetogen elegant, dat is denk ik ook heel Nederlands. Ik gebruik hoogwaardige wollen en zijden stoffen. Het zijn dure, natuurlijke stoffen, maar daar heb je als klant ook meer aan. Kiezen voor kwaliteit en daar wat meer voor te betalen.

Wie kopen by Sanne Jansen?

Creatieve geesten die zoeken naar duurzaamheid en kwaliteit, en weten dat kleding een verlengstuk is van je identiteit. Ze zijn modebewust maar waaien niet met alle winden mee.

Het lijkt me trouwens erg moeilijk om ingekocht te worden door winkels als je niet eens je collectie af hebt.

Dat lijkt zo. De collectie is al af in zijn geheel. Hij is ook te zien bij het PR bureau waar ik zit, Ganbaroo PRPR. Winkeliers krijgen elke maand twee outfits van mij. Ik bestel elke maand in Roemenië de stukken bij waarmee ik de collectie wil uitbreiden. Dat is het concept. Zo heb ik dus ook niet een hele collectie in verschillende maten ergens op voorraad. Zo laat ik alleen maken wat ik ook echt nodig heb.

Bewuster worden dus. Niet zomaar alles laten maken en kijken wat je gebruikt. Geen overschot.

Ja inderdaad. Dat lijkt mij de toekomst.

Het is zeker iets van deze tijd. Dank je!

by Sanne Jansen wordt verkocht bij Guten Appetit in Tilburg, Options! in Amsterdam en online via www.bysannejansen.com.

Door Martino Bidotti

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.