Top menu

De fantasierijke wereld van de Belgische Céline de Schepper

Met haar 23 jaren is de Belgische Céline de Schepper een jong modetalent. Ze loopt stage bij Viktor & Rolf, Giles Deacon, Lutz en Ann Demeulemeester. In 2011 rondt zij succesvol haar opleiding af aan La Cambre in Brussel, en wint meteen de  prestigieuze Knack Weekend Fashion Award en werkt vervolgens samen met de Brusselse conceptstore Hunting & Collecting.

In het werk van Céline de Schepper staat handwerk centraal, ambacht combineert ze met nieuwe materialen. Ze werkt met houtgraveurs aan haar barokke ontwerpen, en laat een inspirerende visie los op oude technieken.

Afgelopen maart presenteerde De Schepper, die ook werkt als stylist, in Parijs als één van de deelnemende ontwerpers aan Showroom Belgium haar eerste capsule collectie. Deze collectie bestaat uit een serie geprinte en effen hemden, geïnspireerd op het klassieke mannenhemd. Veel belangstelling is er momenteel voor haar accessoires waaronder handtassen, kettingen en clip-on jewellery, dat zijn metalen versieringen voor aan overhemdboorden.

Werk uit 2010

In juli is werk van De Schepper te zien in de Amsterdamse Brakke Grond in een pre-view van de High Fashion Low Countries presentatie, een initiatief van de Nederlandse Ambassade in Brussel dat aandacht besteedt aan vakmanschap, innovatie en duurzaamheid.

De Scheppers handtassen van leer in combinatie met hout zijn vanaf april te verkrijgen op het platform en webwinkel www.letablissement.com.

www.celinedeschepper.be  www.highfashionlowcountries.com/

Door Eve-Marie Kuijstermans. Fotografie Laetitia Bica

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.