Top menu

SuperTrash: net op of over het randje van ordinair?

Moeiteloos vulde Olcay Gulsen van SuperTrash gisteravond de enorme Passenger Terminal aan de Amsterdamse Piet Heinkade met pak ‘em beet zo’n 2000 mensen. Het waren merendeel retailers (SuperTrash heeft wereldwijd 1600 verkooppunten), die afkwamen op de nieuwste SuperTrashtrends voor najaar/winter 2012- 2012.

De show opende energiek. Zeven modellen – met lange gekrulde haren het evenbeeld van Gulsen –  bestormden tegelijk de spiegelende catwalk in identieke smokings in verschillende warme tinten als bordeaux, petrolblauw en chocoladebruin. Smokingjasjes hadden een satijnen sjaalkraag, broeken wijde licht uitlopende flares. De toon was gezet, seventies!  Denk aan stijliconen als Bianca Jagger en Jerry Hall. Ze droegen het toen allemaal, de witte fluffy volumineuze jassen over sluik satijn en speelse jumpsuits.

Na een korte commerciële stijlbreuk met de seventies (er moet verkocht ook worden) –  bikerjacks in grijze wollen ruiten, leren kokerrokken met ritsen en veel breisels (jurkjes, tops) in onbestemde printjes – knalde de show weer full speed disco met onder andere een eenarmige jumpsuit met asymmetrische schouder en een serie lange avondjurken met blote ruggen en hoge splitten in dieppaars, blauw en goud en alles van glanzend en flodderig lurex. Minder geslaagd: enkele setjes uitgevoerd in schreeuwerige uitvergrote zigzagprint

Heerlijk over de top was een vloerlange jersey jurk met paars-blauw–groene pauwenverenprint all-over, afgetopt met strass. Alle outfits waren afgestyled met waanzinnig open schoenen met hoge spiegelende zolen en steile blokhakken, en brede zilverkleurige cuff-armbanden.

Was het net op of over het randje van ordinair? Het publiek was in ieder geval enthousiast.

En ja hoor daar was aan het eind van de show, de mediagenieke Gulsen in een sexy ontwerp van Jan Taminiau: spannend zilver om de borsten en een klein nude-kleurig rokje om de billen. Ze deed een dansje voor een gigantische videowall en wees tegelijk op de video met buitelende flacons,  haar eerste parfum Phenomenal.

Als je het doet, moet je het goed doen. Fijn toch, wat leven in de brouwerij.

www.supertrash.us

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.