Top menu

Dansen is het nieuwe poseren.

Dansende modellen die in clips de nieuwste mode presenteren. Je ziet het steeds vaker: dansen is het nieuwe poseren.

Hoe gaat zo iets? Komt het misschien doordat niet elk fotomodel automatisch geschikt is voor een modevideo? Zouden regisseurs daarom denken, acteren dat kan ze niet, dus laat ik haar maar dansen.

Hoe dan ook, er wordt de laatste tijd heel wat afgedanst, en in de mooiste kleren. Na Prada’s zomercampagne met vrolijk dansende modellen waaronder Arizona Muse in grappige bananenjurkjes, stevent nu Lanvin af op een echte Youtube-hit.

De video van de najaarscampagne 2011/2012 van het Franse modehuis is er een waar je niet stil bij kan zitten. Het is grappig en melig tegelijk. Opzettelijk klunzig gaan topmodellen Karen Elson (die met rood haar) en Raquel Zimmerman, en twee mannenmodellen los op het aanstekelijke rumba-deuntje   “I Know You Want Me” van Pittbull  – overigens dé zomerhit van vorig jaar.

Aan het eind van de nog geen minuut durende dansclip, geregisseerd door fotograaf Steven Meisel, verschijnt  Lanvin ontwerper Alber Elbaz himself. De kleine, bolle ontwerper sluit met enkele onhandige dansmoves de clip af. Eén ding is zeker, de flamboyante flaphoed die de heren dragen wordt een winterhit.

Dat topmodel Raquel Zimmerman beter kan dansen dan het houterige gestuntel in de nieuwe Lanvin-clip, liet ze eerder zien in een filmpje waarin ze soepel beweegt op de surfrock van Pierre Langer’s “Tide King”. In het door Manuel Nogueira geregisseerde pulp-achtige filmpje draagt ze kleding van Braziliaans ontwerptalent,  onder wie Alexandre Herchcovitch en Pedro Lourenco.

Klassiek gedanst door ballerina’s van Koninklijk Deense Ballet wordt er in een surrealistisch filmpje van de Britse Barnaby Roper, pionier op het gebied van het modefilmgenre. De kleding is van Ropers vrouw, de Deense modeontwerpster Camilla Staerk.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.