Top menu

Collectie Arnhem knalt

Een paar uur voordat de Amsterdam Fashion Week vanavond explosief opent – hoe kan dat anders met een show van Bas Kosters – knalde Collectie Arnhem aan de Brouwersgracht.

Collectie Arnhem is het modelabel van derdejaars ArtEZ modestudenten.  De eerste outfit van alweer de veertiende Collectie Arnhem zette meteen de toon: een knalroze lichaamsvolgend jersey outfit van verticaal ‘gerimpelde’ strepen met fladderende flares. Bam.

Opvallend waren ook enkele vloerlange witte jurken. Ze waren gemaakt van een grof breisel, en juist dat maakte ze bijzonder. Het silhouet – van boven nauwsluitend, vanaf de taille uitlopend in een tonvormige rok deed sterk denken aan de Jil Sander zomercollectie van vorig jaar. Maar uitgevoerd in een mooi breisel waar een fleem van roze over heen lag, zag het er toch wel weer nieuw uit.

Veruit de mooiste set was totaal kobaltblauw en bestond uit een piepklein shortje met een blouse met ruches. Net als de pijpjes van het shortje waren de ruches subtiel afgebiesd met goud.  Mooi ook was een nauwsluitend roze gebreid topje met blauwe glans en uitwaaierend schootje dat werd gecombineerd met een lange soepele wijde rok.

Ietwat onevenwichtig was een serie ontwerpen van met gouden pailletten gecombineerde tops en jurken van fijn gestreepte stof. Letterlijk het dieptepunt bevond zich tussen de benen van een model: een gouden paillettenbroekje met een wel erg laag bungelend kruis. Arggh. Van de styling werden we wel vrolijk, knalroze pumps met oranje panty’s, dat werk. Wenkbrauwen zijn deze zomer roze.

Slechts acht modellen gaan in productie, dus wees er snel bij.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.