Top menu

Fashion &Foam: een nieuwe conceptstore in Amsterdam

Foto: Portret van Chloë Sevigny door Blommers/Schumm

Het fotografiemuseum Amsterdam (FOAM) opent tijdens de Amsterdam Fashion Week haar nieuwste initiatief; &FOAM. Het is een conceptstore aan de Amsterdamse Vijzelstraat met een groot assortiment van fotoboeken, prints, magazines, muziek, mode tot accessoires. Het concept &Foam behelst samenwerkingen van Foam met partners uit verschillende kunstdisciplines. Later dit jaar zullen de disciplines muziek, design en film een eigen &Foam editie krijgen, maar ter ere van de Amsterdamse modeweek starten ze met Fashion &Foam.

Voor de eerste editie van &Foam wordt goed uitgepakt. Het assortiment fotografieboeken is verrijkt met werk van Terry Richardson, Richard Avedon en Hedi Slimane. Voor het komende &Foam-kwartaal is hoofd Mode van de Gerrit Rietveld Academie, Niels Klavers (van wijlen modelabel Klavers & Van Engelen) aangesteld als gastcurator. In samenwerking met Salon/ maakte hij de tentoonstelling
‘ONDER ANDERE…’. Hiervoor zijn een twintigtal alumni van de Amsterdamse kunstacademie gevraagd om een bijzonder item uit hun persoonlijke collectie ter beschikking te stellen. De reeks items worden gepresenteerd in de vorm van een installatie en geven de visie van de modeafdeling van de laatste twintig jaar weer. Architectenbureau X + L is betrokken bij de vormgeving van zowel het interieur van &Foam als de vorm van Klavers’ tentoonstelling.

In het aanbod van &Foam zijn speciale items opgenomen zoals de zines Self Publish Be Happy (GB), Bolo Paper (IT) en Club Donny (NL). Muzieklabel Rush Hour maakt ieder kwartaal een nieuwe albumselectie. Wat ook elke drie maanden verandert is ‘Curated bookshelves’. In samenwerking met de gastcurator maken ditmaal Penny Martin, de hoofdredactrice van The Gentlewoman, fotografe Viviane Sassen en journaliste Merel Bem een selectie van hun favoriete boeken binnen het thema mode.

Foto: Seven Feet Under van Philippe Vogelenzang

Foam Editions, de inhouse gallery van het fotomuseum aan de Keizersgracht zit voortaan in de Vijzelstraat. Daar worden gelimiteerde prints voor aantrekkelijke prijzen verkocht. Het assortiment van Foam Editions is onlangs uitgebreid met onder andere het portret van Chloë Sevigny (zie foto) van Blommers & Schumm en met de serie Seven Feet Under van Philippe Vogelenzang. Op naar de Vijzelstraat!

Fashion &Foam opent donderdag,  Vijzelstraat 78.

www.foam.org

Martino Bidotti

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.