Top menu

Elle Style Awards: Matthijs het moet anders

Matthijs van Nieuwkerk presenteerde gisteravond de Elle Style Awards. Onderweg naar Het Scheepvaartmuseum, waar het prijsfeest was, vroeg ik me af: wie doet toch zijn styling? Wie verzint dat een volwassen man kinderkleding moet dragen? Wie dwingt hem in die korte nauwe colberts?
En wie maakt hem wijs dat bij zo’n jasje (dat op zich meestal best oké is) de boord zo ontzettend wagenwijd moet open staan? Wie laat hem soms van die overhemden met die foeilelijke hoge boorden dragen?  (Een inkoper vertelde mij dat daar nergens, maar dan ook écht nergens ter wereld vraag naar is – behalve in Nederland.)

Zelf ziet Matthijs dit natuurlijk anders. Als vijftiger is hij blij met zijn imago; hij onderscheidt zich van andere presentatoren en is herkenbaar. Maar dat is een stripfiguur ook. Kritiek zal hij vast nooit krijgen. Tenminste niet in zijn gezicht.
En die broeken. Charmant toch, vinden vrouwen die strakke kachelpijpen waarin zijn slungelige, slightly O-benen zo vertederend in uit komen.

Wie kleedt Matthijs?

In Het Scheepvaartmuseum vroeg ik het stylist Sonny, ik vroeg het stylist Jordy, ik vroeg het de Teken-Piet, Ik vroeg het Teken-Arie, ik vroeg het Eve-Marie, ik vroeg het Martino, ik vroeg het pr-Jan, en vroeg het alleman. Niemand wist het.

Het moet anders met Matthijs, maar hoe?

Italiaans maatwerk met jasjes met van die expres rommelig ingezette poffende mouwkoppen zijn verboden. Scherp gesneden moet het zijn. Als je zakken met geld verdient, laat het geld dan rollen. Koop Raf Simons, Koop Jil Sander, koop Dior, koop Yves Saint Laurent, koop Valentino, koop Givench. Als je met opvallen geen probleem hebt: vraag desnoods Karl om een maatwerk Chaneljasje, probeer een meer of minder extreme Nederlands ontwerper.

En dan moeten we het nog hebben over dat haar, of zoals gisteren iemand opmerkte ‘een jaren tachtig lesbo-kapsel’. Eraf die bleke manen! Kapper knip een frisse crew cut.

Presenteren doet ie leuk hoor, die Matthijs.

En de winnaar van de Elle H&M Stylist Award was Maaike Staal. Applaus! De Elle Personal Style Award ging naar de beeldschone en leuke Valentijn de Hingh.

Bekijk een filmpje dat ik over Valentijn maakte voor Vogue.it met Marco van Rijt en Jan-Clemens Hoek en Habib Yahyaoui.

http://www.vogue.it/en/vogue-starscelebsmodels/models-and-supermodels/2011/06/valentijn-de-hingh

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.