Top menu

‘Elsa Schiaparelli and Miuccia Prada on Fashion’ en 11 andere mode-exposities in 2012

12 mode-expo’s om naar uit te kijken.

Een leven in de mode. Deze titel slaat op kostuumverzamelaar Jacoba de Jonge. Het Antwerpse MoMu stelt de tentoonstelling samen aan de hand van de onlangs verworven kostuumcollectie van De Jonge met kostuums uit de 18e- en 19e eeuw en bijbehorende accessoires. Open vanaf begin maart.

Het Fortuny Museum (op zich al een bezoek waard) in Venetië wijdt in maart een expositie aan modejournalist/curator Diana Vreeland.

In Parijs opent begin maart Louis Vuitton – Marc Jacobs in het Musée Les Art Decoratifs. Ruim een eeuw tassenmode gemixt met ontwerpen van Vuittons artistiek-directeur Marc Jacobs.

 

In Londen viert Christian Louboutin zijn twintigjarige jubileum met zijn eerste retrospectief in het Design Museum. Verderop, in het Londense Barbican opent in april Fifty Years of James Bond Style, met smokings van Giorgio Armani, Prada, Oscar de la Renta en anderen.

God save the Queen, over de punkperiode in Nederland, opent in maart. Of er  punkoutfits staan (Den Haag conserveerde er een paar)? In elk geval vast wel buttons.

Het Victoria & Albert Museum gaat in mei op de romantische toer met Ballgowns: British Glamour Since 1950 met ontwerpen van Zandra Rhodes, Norman Hartnell, Alexander McQueen, Erdem en Gareth Pugh.

Hoog zijn de verwachtingen in het New Yorkse Costume Institute over de expositie Elsa Schiaparelli and Miuccia Prada on Fashion. Of deze tentoonstelling net zo veel bezoekers (ruim 661.509) gaat trekken als de succesvolle McQueen tentoonstelling?

Het Boijmans Van Beuningen in Rotterdam exposeert in september ontwerpen van Rejina Pyo, oud-student Central Saint Martens in Londen, en recent de winnares van de Han Nefkens Fashion Award.

In oktober gaat het Haags Gemeentemuseum retro met een grote expositie over de
jaren vijftig.

In november is er in het Utrechtse Centraal Museum een expositie over Jeans. Zowel cultuurgeschiedenis als mode komen aan bod.

Gerelateerde Artikelen:


, , , , , , , ,

3 reacties op ‘Elsa Schiaparelli and Miuccia Prada on Fashion’ en 11 andere mode-exposities in 2012

  1. Nicolaas Gerritsen 3 januari 2012 om 01:26 #

    En dan komt er ergens in het voorjaar nog een grote overzichtsexpo van Iris van Herpen nietwaar?

    • Georgette Koning 3 januari 2012 om 13:08 #

      Ja dat klopt in Het Groninger Museum, die moet er ook nog bij!
      groeten georgette

  2. Anoniem 26 januari 2012 om 11:48 #

    Bij God save the Queen gaat het vooral om moderne kunst. Er is 1 punkpak te zien uit de collectie van het Centraal Museum en er kunnen buttons worden gemaakt! Meer mode is er te zien bij Munt met een Missie en inderdaad vanaf 24 november: dan kleurt het museum blauw met een grote Jeans tentoonstelling.