Top menu

Alice Dellal en haar nieuwe Chanel tas

Ik begon me zorgen te maken, maar het is toch gelukt: Chanel heeft iemand gevonden om de stoere Boy-tas te promoten. De gelukkige is Alice Dellal, een ongepolijste Britse met tatoeages en deels gemillimeterd haar. Volgens Karl Lagerfeld, die de campagne schiet, past de rauwe Dellal (eerder gezicht van Mango en lichaam van Agent Provocateur) prima in het rijtje van tot nu toe vrij klassieke Chanel muzes. En als Karl het zegt…

Alice Dellal, petekind van Mick Jagger, is een zus van Charlotte Dellal, petekind van Mario Testino, ontdekte ik dit voorjaar in Parijs. Ik wilde toen wel eens iets meer weten over Charlotte Dellals retro-geïnspireerde schoenenmerk Charlotte Olympia. Charlotte toonde me de wintercollectie in een luxe suite van viersterrenhotel Lotti (met in de lobby vijf metershoge gouden haan, of was het nou een kip).

Mijn plan was eigenlijk om de collectie in de showroom te bekijken en een afspraak regelen met Charlotte voor later in de week. De behulpzame pr-dame spoorde me aan om Charlotte meteen te interviewen want het schema van de ontwerpster zat al vrijwel vol. Even twijfelde ik. Kon ik wel iemand onvoorbereid interviewen? Maar met wat ik wel wist –  moeder Andrea Dellal een bekend Braziliaans model uit de jaren zeventig, vader Guy ex-drugssmokkelaar en miljonair, opa ‘Black Jack’ Dellal succesvolle gokker en miljardair – kwam ik vast een eind.

Charlotte bleek een knappe pin-upachtige verschijning met golvend haar als een  filmster uit de jaren dertig, vuurrode lippen, hoge enkellaarsjes, klein zwart jurkje, netkousen – met naad. “Kijk”, zei ze, dit model droeg Sarah Jessica Parker tijdens de Amerikaanse première van de Sex and the City 2. Ze pakte een pump met stilettohak, onder de voorkant glom een gouden platform. “Als mensen dit model zien, weten ze dat is een Charlotte Olympia.”
Ze vertelde dat haar hondje vroeger Manolo heette (naar schoenontwerper Manolo Blahnik) – kijk dat is pas topinformatie – en dat zij en haar zus Alice nog steeds jurken van Halston en Alaïa jatten van hun moeder die in haar modellentijd door Pat Cleveland (een van de eerste topmodellen) Rio werd genoemd. Bladibla. Ik ben hier voor een schoenenverhaal, dacht ik, dus zaagde ik Charlotte vervolgens een half uur door over schoenen.
“Alors, dat was een serieus interview, non?”, merkte de pr-dame na afloop op.
Huh, dacht ik nog?
Later, na wat google-speurwerk, snapte ik dat de pers doorgaans totaal geen interesse toonde voor welke opleiding dan ook die Charlotte, petekind van Mario Testino immers, had gevolgd of haar visie op schoenen. De Britse Dellal-familie is voer voor paparazzi. Elke stap wordt breed uitgemeten in de roddelkolommen. Zo lees ik over zus Alice dat het gerucht ging dat ze onterft zou worden omdat ze soms wit goed in haar neusje snuift. De familie blijkt ook dik met de Monaco-royaltyclan. Op het moment van het interview had Alice verkering met Pierre Casiraghi , de zoon van prinses Caroline van Monaco, broer Alex Dellal (galerie-eigenaar met Vito Schnabel, zoon van Julian Schabel) is verloofd met Charlotte Casiraghi.
Die Dellalletjes. Fascinerende familie, je kan er een film/boek/musical mee vullen.

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.