Top menu

L.A.dy Dior The Film

Cijfer: 7

Terwijl in modeland de ene na de andere prestigieuze naam (nu Raf Simons) uit de toverhoed wordt getrokken als mogelijke opvolger van John Galliano, klinkt er vanuit het LVMH hoofdkantoor in Parijs nog een zinnetje: the business must go on. En hoe kan je dat beter doen dan met een gelikte marketingcampagne, het liefst met een bekend gezicht?

Hoe gelikt is L.Ady Dior?

Tja, met het bekende gezicht zit het in ieder geval goed. De Franse Marion Cotillard, inmiddels al een tijdje een van de gezichten van het modehuis, mag haar acteertalenten weer benutten. Na eerdere Lady Dior filmpjes met Cotillard in New York, Parijs, Shanghai en Londen zijn we nu beland in een andere voor de hand liggende stad: Los Angeles.

Aha, vandaar dus de woordspeling L.A.dy. Is het potentiele hit of flop?

Eigenlijk allebei niet echt. Het idee van een parodie op Hollywood, zoals gepresenteerd in L.A.dy, is in de filmwereld niet enorm vernieuwend te noemen. Toch zijn modefilmpjes bijna altijd (te) serieus en is enige vorm van humor ver te zoeken. In dat opzicht scoort Dior wel door als serieus modehuis een keer iets te tonen dat voor enigszins humoristisch kan doorgaan. Of de Lady tassen, die veelvuldig in beeld komen, meteen over de toonbank zullen vliegen is nog maar de vraag. Zo geniaal is dit filmpje ook weer niet. Bovendien, met een lengte van 5 minuten duurt het net iets te lang om te kunnen blijven boeien.

Aan het budget kan het in ieder geval niet gelegen hebben…

Het merk huurde voor eerdere Lady Dior filmpjes al grote namen uit de film- en muziekwereld in: David Lynch, Olivier Dahan en de band Franz Ferdinand. Deze keer was het de ongetwijfeld goedbetaalde beurt van de jonge Amerikaanse regisseur John Cameron Mitchell, bekend van de films Shortbus en Rabbit Hole. Een naam uit Hollywood voor een Hollywood parodie dus.

En stel nou dat Raf Simons…

….wie weet wat er dan op modefilmgebied met Dior gebeurt. Gedurende zijn periode bij Jil Sander heeft de Belgische fotograaf Willy Vanderperre tot nu toe alle campagnes gefotografeerd. Hij maakte tevens korte modefilms voor het eigen label van Simons en voor Dior Homme. Vanderperre is dus geen onbekende voor Dior.

Door Jan Clemens Hoek, creative producer

 

Gerelateerde Artikelen:


, , , , , , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.