Top menu

Muziek als verlengstuk van mode

Twee jaar na opvolging van de eerste muziekcompilatie voor en door het merk Sessùn, is er nu een tweede collectie met “mellow” nummers, geselecteerd door ontwerpster Emma François (maar mogelijk ook zoals vermeld staat op de hoes, door Guillaume Sorge, illustrator van Sessùn en dj Sundae, beetje vaag dus, net als het hoesje).

De cd moet samen met de romantisch geïllustreerde hoes een mate van smaakdiversiteit bieden aan vrouwen, die niet alleen mooie kleding willen dragen, maar ook graag een ontspannen muziekje luisteren terwijl ze de kleurrijke illustraties in de kledingcollectie ontcijferen.

Sessùn is niet het eerste merk en zeker niet het laatste om muziek aan branding te koppelen. Ontwerpers hebben het idee dat hun muzieksmaak een verlengstuk biedt aan de oorsprong achter de collecties en uiteraard bieden muziekiconen graag hun diensten in ruil voor extra publiciteit en gratis kleding.

Zo stond Róisín Murphy herhaaldelijk haar gouden keeltje te laten gelden bij modeshows van Viktor & Rolf modeshows, presenteerde de Franse Vogue een compilatie door Karl Lagerfeld en beloven online modewinkels gratis cd’s bij aankopen boven een bepaald bedrag.

Hoewel muziekiconen modecollecties naar een ander level kunnen tillen, is de productie van dit soort cd’s vergezocht, maar levert het desondanks een collectie met lekkere tracks op.

Sessùn songs collection II is verkrijgbaar bij Lock Stock & Barrel, Magda,en Fresh15 voor €15.

Door Wes Viana Ferreiro

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.