Top menu

Tom Ford als verlosser van #benniebeige

“Bestaan er trouwens vrouwen die huidkleurige beha’s dragen, ik moet er niet aan denken”, twitterde Sylvia Witteman begin december.

Witteman reageerde op #benniebeige. Een hashtag over huidkleurig ondergoed dat vaak te koop is in één tint beige. Voor donkere vrouwen is er niks, constateerde Rowan Blijd initiatiefnemer van #benniebeige. Met haar hashtag richt Blijd zich op Hunkemöller, Sapph, Livera, Hema en Zeeman.

Nu lijkt mij het gebrek aan diversiteit in huidkleurig ondergoed vooral een (mode) zaak van vraag en aanbod. Maar goed nieuws! Tom Ford voorvoelt de vraag naar huidkleurig ondergoed en lanceerde vorige week tijdens de New York Fashion Week boxers en briefs voor mannen in maar liefst zeven huidstinten, inclusief bruin geshowd op een donkere hunk die één werd met zijn boxer. Laat dat nou precies de bedoeling van Ford zijn geweest. (Vraag niet waarom, of vraag dit zelf aan Tom.)

Mooi, de mannen die Tom Ford kunnen betalen zijn dus voorzien. Nu de dames nog. In de damescollectie die Ford gisteren toonde ontbrak ondergoed. Het vrouwelijk geslacht moet het vooralsnog doen met Tom Fords tas en schoenen met de tekst pussy power… en heule lelijke leggings. Foei Tom!

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.