Top menu

#9 #MyJobShouldNotIncludeAbuse

Noem het het Terry Richardson-effect, of whatever, maar na de golf aan seksueelmisbruiknieuws in de filmindustrie gaat in de modellenwereld de beerput nog verder open.

#MyJobShouldNotIncludeAbuse. Via deze hashtag buitelen de beschuldigingen van modellen die door fotografen op wat voor wijze dan ook ongewenst bejegend en bepoteld zijn, over elkaar heen.

Platforms en meldpunten die modellen-issues aan de kaak stellen bestonden al (oa Modelmafia van Camera Russell; Diversity Rules van de Nederlandse Janice Deul is in de maak).

Nu Condé Nast als invloedrijke uitgever heeft laten weten nooit meer te willen werken met Terry Richardson is dit voer voor de media en met het shamen en namen is het hek nu definitief van de dam.

Misbruik van modellen – op wat voor wijze dan ook – is al jaren aan de gang, en altijd getolereerd, door moderedacties, magazines en modeontwerpers die er hun ogen voor sluiten/sloten.

De eerste modeontwerper die zich hier openlijk via instagram voor schaamt, is de Amerikaanse Prabal Gurung die onder anderen Michele Obama kleedde als First Lady. Gurung kende Richardson’s reputatie – maar om mensen voor hem te waarschuwen kwam nooit in hem op. The show must go on.

Morgen: hoe een modewet wordt omzeild.

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.