Top menu

#8 Ik beken: ik shop bij Primark

Fast fashion is niet meer weg te denken. Verleidelijk hoor, de laatste trends voor de prijs van een Pumkin Spice Latte van Starbucks. Massa’s mensen worden hier gelukkig van.

Nu is het beslist niet zo dat ik de deur plat loop bij de goedkoopste ketens, maar uit nieuwsgierigheid kijk er wel. Zo vind ik de woonafdeling van H&M top. Sinds ik de Primark beauty-afdeling heb ontdekt, kom ik daar regelmatig. Die afdeling is huge, verrassend, en alles is vanzelfsprekend spotgoedkoop. Laatste aankoop voor €2: rainbow tears, oftewel face gems voor op het gezicht, of nagels of doe eens gek – in de wenkbrauwen. Veel lol voor weinig geld.

We kennen ze allemaal: de negatieve verhalen rond Primark. Maar wat blijkt, op de website Rank A Brand – die modemerken op duurzaamheid rangschikt van A tot E label – bungelt Primark niet meer onderaan. Het merk staat in de categorie D samen met o.a. Hema, Gap, Esprit en Mango. Luxelabels als Balenciaga, Gucci en Saint Laurent scoren ook een D.

Moraal van dit verhaal: goedkoop is niet per se slecht, en duur is niet per se goed. En gezond over de materie nadenken kan nooit kwaad.

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.