Top menu

Brownie & Blondie weer in Amsterdam

Sinds anderhalf jaar ‘popt’ Brownie & Blondie regelmatig op in Amsterdam. Tot 30 april bezet het Franse modelabel een winkel in de Amsterdamse Reestraat, dit keer samen met Matter .of Material.

Op het moment dat ik in de Reestraat praat met Fabrice Couturier – oprichter en ontwerper van sport/tech syle merk Brownie & Blondie – arriveert zijn nieuwe zomercollectie. Naast de nieuwe zomermode verkoopt Fabrice ook de No Season collecties met kleding die geschikt is om zowel zomers als winters te dragen.

Brownie & Blondie werd bekend als uniseks merk, Fabrice was hiermee een voorloper. Voor de Fransman, die eerder werkte voor Christian Dior, is uniseks inmiddels geen ‘thema’ meer omdat het razendsnel is ingeburgerd in de mode. Fabrice Couturier: “In Japan, waar ik ook verkoop, was het altijd al iets gewoons. In Nederland hoef ik het nu ook niet meer uit te leggen”.

Wat ook bijzonder is aan Brownie & Blondie is dat Fabrice zelf stoffen ontwikkelt. Hij heeft patent op een gladde, stevige technische stof waar jassen van zijn gemaakt. De stof werd zelfs bewonderd door Comme des Garçons – dat is een groot compliment – maar Fabrice houdt de stof wel exclusief voor zijn eigen merk. Nieuw voor jasjes is een tweekleurig geweven jacquard met stretch, een mix van old-skool en modern.

De sokken van Brownie & Blondie zijn inmiddels befaamd. Speciaal voor het naast gelegen Pulitzer Hotel ontwierp Fabrice een paar wollige exemplaren in de bijzondere huiskleuren roze, karamel en geel. Fabrice Couturier komt uit een sokkenfamilie met een eigen fabriek, vandaar ook het grote Brownie & Blondie sokkenaanbod met kleurige kniekousen, korte enkelsokken en nog kleinere sneaker sokjes. Hij licht de samenstelling van de sokken toe: “Ze zijn gemaakt van een mix van katoen en microvezels. Het grote voordeel – vergeleken bij sokken van katoen – is dat ze ‘ademen’, dus zweetvoeten zijn verleden tijd. Verder zijn ze zachter en erg sterk.”

Naast mode en veel gezellige sokken biedt Matter .of Material bijzondere spullen,  zoals onder andere het parfum Eau d’Amsterdam gemaakt van iepen, wandbekleding van Ineke van Vliet, porseleinen kevers van rar,  kussens van Scholten & Baijings en de Barbet lamp van Renske Francissen en nog meer. Kortom, genoeg te zien. Stap eens binnen, al is het om een praatje te maken met de aardige Fabrice die graag alles vertelt over zijn bijzondere stoffen.

Brownie & Blondie –  Matter .of Material t/m 30 april in de Reestraat 14, Amsterdam.

 

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.