Top menu

Kitten heels: niet alleen voor poezenvrouwtjes

Afgaande op de vele kitten heels die voorbij trippelden over de poezenplank (vrije vertaling van ‘catwalk’) moet dit de zomer van de halfslachtige hak worden.

De labeljunk die boven op de mode zit, bezit zeker al de must-have kitten heels van Dior. Zoals het een kaskraker betaamt, heeft dit pumpje een naam: de J’Adior slingback pump. Het ontwerp werd voor het eerst gepresenteerd tijdens de Christian Dior show voor de zomer van 2017 en zat in de eerste collectie van Diors nieuwe artistiek directeur Maria Grazia Chiuri. Opvallend aan het schoentje is de komma-vorm van de half hoge hak die naar achteren loopt en lijkt op een brede spijker. Ook Prada brengt zo’n moderne versie van de kitten heel.

De enige echt kitten heel is twee tot maximaal vijf centimeter hoog en dé comfortabele uitkomst voor vrouwen die de hele dag door hakken willen of moeten dragen. Deze lage hakjes bestaan al sinds de zestiende eeuw maar in de jaren vijftig worden ze opeens kitten heels genoemd. Trendsetters zijn Audrey Hepburn en Brigitte Bardot.

Kitten heels maakten een bescheiden comeback in de jaren tachtig in combinatie met de zwarte, slank gesneden skibroek. De laatste jaren werd het sierlijke schoentje gepromoot door Michelle Obama. Trend of niet, de middelhoge pump maakt sinds een jaar of vijfentwintig deel uit van de collecties van L.K. Bennett, opgericht door Linda Kirsten Bennett, ook wel bekend als de Queen of the kitten heel. In het begin van haar carrière inspireerde de Britse haar ontwerpen op de schoenenmode uit de jaren veertig en vijftig, en dan vertaald naar eigentijdse chic. Met tot gevolg een enorm schoenenimperium waarin tegenwoordig weer heel wat wordt afgemiauwd.

 

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.