Top menu

Rebelse modelegende in Amsterdam

Eigenlijk was de boetiek al open, maar donderdag werd de brandstore van Vivienne Westwood officieel knallend geopend in Amsterdamse P.C. Hoofstraat.

Nu wil ik de buurwinkels in de luxe straat niet afvallen, maar met het oog op de feestdagen vind je hier de meest originele party dresses.

Het is de Kroatisch / Russische onderneemster Olga Rodionova, die het Britse modehuis 15 jaar geleden introduceerde in Moskou, en die het nu naar Amsterdam heeft gehaald. Bredere expansie in Nederland wordt onderzocht.

In de modewereld is Vivienne Westwood al jaren een van de weinige ontwerpers die haar invloed gebruikt als mensenrechtenactivist en gepassioneerde eco-campagnevoerder. Een paar jaar geleden investeerde ze een miljoen pond in Trillion Fund, een platform voor wind- en zonne-energie.

De rebelse modelegende zit al ruim veertig jaar in de mode en brak door met haar punk-looks voor de Sex Pistols, opgericht door haar toenmalige echtgenoot Malcolm McLaren. Vivienne Westwoods huidige man is Andreas Kronthaler. Omdat Westwood druk is met het redden van de wereld, is de Oostenrijker tegenwoordig verantwoordelijk voor de dames- en herenmodelijnen Andreas Kronthaler voor Vivienne Westwood en Anglomania, en alle accessoires – waaronder handtassen, schoenen, sieraden, brillen en parfum.

Meer lezen over Westwood, pak het boek: Vivienne Westwood by Vivienne Westwood (€ 31,45), Westwoods eerste geautoriseerde biografie, deels zelf verteld, en deels door co-auteur Ian Kelly.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.